0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
1 l mleka
200 g šećera
3 C Pudinga sa ukusom vanilina
1 kesica C Vanilin šećera
150 g margarina ili maslaca
150 g mlevenog keksa
80 g mlečne čokolade
80 g C Kokosovog brašna
40 g C Šlag krema belog, sa ukusom slatke pavlake
mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja
U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.
Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.
Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.
Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.
Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela.
U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.
U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.
U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.
Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.
Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.
U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding. 8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.
Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje). Umešati vanilin šećer.
Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.
Mešati ga povremeno tokom hlađenja. Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.
Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti. Smesu podeliti na tri jednaka dela.
U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.
U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.
U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.
Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.
Ostaviti tortu u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.