0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanaca
200 g šećera
1 kašičica alkoholnog sirćeta
200 g šlaga
1/2 kg jagoda
Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer.
Mutite dok smeša ne postane glatka i sjajna pa dodati alkoholnog sirćeta, a potom jos malo mutiti.
Zatim sipati u tepsiju gde ste stavili papir za pečenje.
Sušiti koru 15 minuta na 150 stepeni, pa smanjiti na 100 stepeni i šušiti jos 1 sat.
Za to vreme dok se kora suši umutiti šlag od vanile.
Kada se kora ohladi naneti šlag, pa preko naređati jagode.
Belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer.
Mutite dok smeša ne postane glatka i sjajna pa dodati alkoholnog sirćeta, a potom jos malo mutiti.
Zatim sipati u tepsiju gde ste stavili papir za pečenje.
Sušiti koru 15 minuta na 150 stepeni, pa smanjiti na 100 stepeni i šušiti jos 1 sat.
Za to vreme dok se kora suši umutiti šlag od vanile.
Kada se kora ohladi naneti šlag, pa preko naređati jagode.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.