0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
20
4 belanca
1 prstohvat soli
200 g šećera
2 kašičice jabukovog sirćeta
1 kašičica C Čvrstin
4 žumanca
60 g šećera
500 ml mleka
40 g C Čvrstina
150 ml slatke pavlake
100 g mlevene plazme
1 kašičica aroma vanile
sveže jagode
šareni cvetići
Priprema korice:
Mikserom umutite belanca i so, čim smesa postane penasta, postepeno dodajte šećer i mutite nekih desetak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca.
Nakon što je smesa čvrsta, dodajte sirće i mutite još tridesetak sekundi. Kao poslednji korak dodajte gustin kroz sito, njega možete ručno umešati ili na najmanjem stepenu miksera.
Nakon toga smesu oblikujete na plehu obloženim pek papirom. Smesa otprilike treba da bude prečnika 20 centimetara (slobodno neka ide u visinu).
Pleh ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pecite sat i 40 minuta. Rernu ne otvarajte ni u jednom momentu, nakon preporučenog vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslicu u njoj da se ohladi u potpunosti.
Kada je potpuno hladna, puslicu izvadite iz rerne, uz pomoć noža ili spatule je pažljivo odvojite od pek papira i prebacite na stalak.
Priprema fila:
Dok se puslica peče, pripremiti fil - 100 ml mleka pomešajte sa žumancima, šećerom i gustinom. Ostatak mleka stavite na ringlu da prokuva. Čim mleko prokuva, dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još par minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.
Fil prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.
Kada se ohladi, umutite ga miskerom, dodajte umućenu slatku pavlaku i aromu vanile.
Mutite sve zajedno, na kraju dodajte i plazmu i odložite fil u frižider dok puslica ne bude spremna.
Priprema torte:
Na kraju sastaviti Pavlovu, na puslicu rasporediti ceo fil i dodati jagode.
Priprema korice:
Mikserom umutite belanca i so, čim smesa postane penasta, postepeno dodajte šećer i mutite nekih desetak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca.
Nakon što je smesa čvrsta, dodajte sirće i mutite još tridesetak sekundi. Kao poslednji korak dodajte gustin kroz sito, njega možete ručno umešati ili na najmanjem stepenu miksera.
Nakon toga smesu oblikujete na plehu obloženim pek papirom. Smesa otprilike treba da bude prečnika 20 centimetara (slobodno neka ide u visinu).
Pleh ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pecite sat i 40 minuta. Rernu ne otvarajte ni u jednom momentu, nakon preporučenog vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslicu u njoj da se ohladi u potpunosti.
Kada je potpuno hladna, puslicu izvadite iz rerne, uz pomoć noža ili spatule je pažljivo odvojite od pek papira i prebacite na stalak.
Priprema fila:
Dok se puslica peče, pripremiti fil - 100 ml mleka pomešajte sa žumancima, šećerom i gustinom. Ostatak mleka stavite na ringlu da prokuva. Čim mleko prokuva, dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još par minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.
Fil prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.
Kada se ohladi, umutite ga miskerom, dodajte umućenu slatku pavlaku i aromu vanile.
Mutite sve zajedno, na kraju dodajte i plazmu i odložite fil u frižider dok puslica ne bude spremna.
Priprema torte:
Na kraju sastaviti Pavlovu, na puslicu rasporediti ceo fil i dodati jagode.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.