burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Pahuljičasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

1400 g C šlaga kreme

60 g C želatina

2250 ml mleka

300 g mlevenog keksa

200 g krem bananica

200 g napolitanke sa lešnikom

Pahuljičasta torta

Koraci pripreme

U tri šerpe skuvati po 750 ml mleka sa po 20 g C želatina.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se ohladi, u svakoj šerpi umutiti skuvano mleko sa po 400 g C šlaga krema.

U jednom delu staviti mleveni keks, drugom krem bananice iseckane i u trećem isitnjene napolitanke.

Sipati u duboku kockastu činiju, prvi sloj sa napolitankama, drugi sa krem bananicama i treći sa mlevenim keksom. Zatvoriti činiju i ostaviti u zamrzivač da se učvrsti.

Kada se torta učvrstila, okrenuti činiju na poklopac i otvoriti. Tako će vam sloj sa mlevenim keksom biti prvi.

Preostalih 200 g C šlaga kreme izmutiti sa čašom kisele vode i šlagirati tortu i ukrašavati po želji.

Naši proizvodi

Pahuljičasta torta

Koraci pripreme

U tri šerpe skuvati po 750 ml mleka sa po 20 g C želatina.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Kada se ohladi, u svakoj šerpi umutiti skuvano mleko sa po 400 g C šlaga krema.

U jednom delu staviti mleveni keks, drugom krem bananice iseckane i u trećem isitnjene napolitanke.

Sipati u duboku kockastu činiju, prvi sloj sa napolitankama, drugi sa krem bananicama i treći sa mlevenim keksom. Zatvoriti činiju i ostaviti u zamrzivač da se učvrsti.

Kada se torta učvrstila, okrenuti činiju na poklopac i otvoriti. Tako će vam sloj sa mlevenim keksom biti prvi.

Preostalih 200 g C šlaga kreme izmutiti sa čašom kisele vode i šlagirati tortu i ukrašavati po želji.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept