burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18-20

Osvežavajuća torta sa ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18-20

Sastojci

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

2 kašike C čvrstina

1 margarin

15 kašika šećera

1 kašika arome vanile ili 1 C vaniln šećer

250 g keksa

200 g ananasa

180 ml kisele pavlake

200 g C šlaga

100 ml hladne vode

Osvežavajuća torta sa ananasom

Koraci pripreme

Keks krupno izlomite a ananas isecite na kockice.

800 ml mleka stavite u šerpu sa 15 kašika šećera da lagano provri.

U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite prašak za puding i čvrstin, zatim ulijte u mleko koje počinje da vri.

Skuvajte puding non stop mešajući. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Umutite mikserom penasto margarin, a zatim umutite i puding. Nakon toga sjedinite puding i margarin.

Umešajte kiselu pavlaku, aromu vanile ili vanilin šećer, kockice ananasa i keks. Promešajte i smesu za tortu sipajte u kalup ili dublju tepsiju.

Sud u koji ćete sipati smesu za tortu obložite samolepljivom folijom.

Ostavite tortu da se ohladi 1-2h, a zatim umutite čvrst šlag sa hladnom vodom i premažite tortu.

Dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Osvežavajuća torta sa ananasom

Koraci pripreme

Keks krupno izlomite a ananas isecite na kockice.

800 ml mleka stavite u šerpu sa 15 kašika šećera da lagano provri.

U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite prašak za puding i čvrstin, zatim ulijte u mleko koje počinje da vri.

Skuvajte puding non stop mešajući. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Umutite mikserom penasto margarin, a zatim umutite i puding. Nakon toga sjedinite puding i margarin.

Umešajte kiselu pavlaku, aromu vanile ili vanilin šećer, kockice ananasa i keks. Promešajte i smesu za tortu sipajte u kalup ili dublju tepsiju.

Sud u koji ćete sipati smesu za tortu obložite samolepljivom folijom.

Ostavite tortu da se ohladi 1-2h, a zatim umutite čvrst šlag sa hladnom vodom i premažite tortu.

Dekorišite po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept