0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
18-20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18-20
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
1 margarin
15 kašika šećera
1 kašika arome vanile ili 1 C vaniln šećer
250 g keksa
200 g ananasa
180 ml kisele pavlake
200 g C šlaga
100 ml hladne vode
Keks krupno izlomite a ananas isecite na kockice.
800 ml mleka stavite u šerpu sa 15 kašika šećera da lagano provri.
U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite prašak za puding i čvrstin, zatim ulijte u mleko koje počinje da vri.
Skuvajte puding non stop mešajući. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Umutite mikserom penasto margarin, a zatim umutite i puding. Nakon toga sjedinite puding i margarin.
Umešajte kiselu pavlaku, aromu vanile ili vanilin šećer, kockice ananasa i keks. Promešajte i smesu za tortu sipajte u kalup ili dublju tepsiju.
Sud u koji ćete sipati smesu za tortu obložite samolepljivom folijom.
Ostavite tortu da se ohladi 1-2h, a zatim umutite čvrst šlag sa hladnom vodom i premažite tortu.
Dekorišite po želji.
Keks krupno izlomite a ananas isecite na kockice.
800 ml mleka stavite u šerpu sa 15 kašika šećera da lagano provri.
U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite prašak za puding i čvrstin, zatim ulijte u mleko koje počinje da vri.
Skuvajte puding non stop mešajući. Kada se zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Umutite mikserom penasto margarin, a zatim umutite i puding. Nakon toga sjedinite puding i margarin.
Umešajte kiselu pavlaku, aromu vanile ili vanilin šećer, kockice ananasa i keks. Promešajte i smesu za tortu sipajte u kalup ili dublju tepsiju.
Sud u koji ćete sipati smesu za tortu obložite samolepljivom folijom.
Ostavite tortu da se ohladi 1-2h, a zatim umutite čvrst šlag sa hladnom vodom i premažite tortu.
Dekorišite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.