0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
3 komad Jaja
120 g Šećera
150 g Brašna
100 g Svežeg spanaća
80 ml Ulja
6 kašika Soka od jagoda
300 g Jagoda svežih
3 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
300 ml Mleka
150 g Krem sira
5 komad Jagoda
2 komad Nane sveže
Jedna pomalo neobična i drugačija voćna torta koja u sebi sadrži i povrće, tačnije spanać, te sam je nazvala Olivina torta, po uzoru crtani Popaj iz mog detinjstva. Kore sa spanaćem natopljene sokom i džemom od jagoda, oplemenjene šlagom sa ukusom slatke pavlake i krem sirom izmamiće vam osmeh na prvi zalogaj... Uživajte 🍓🥬
Svež i opran spanać najpre ocediti i preliti sa 80 ml ulja, te izblendati štapnim mikserom. Belanca umutiti sa šećerom i vanilom te dodati žumanca, spanać sa uljem i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo,te izmešati lagano. Od ove smese ispeći 2 kore prečnika 20 cm na 180 stepeni 18 minuta.
Ohlađene kore natopiti sokom od jagoda te premazati džemom od jagoda, a zatim posuti sveže seckane jagode.
Šlag sa ukusom slatke pavlake umutiti sa mlekom te dodati krem sir i njime prekriti jagode. Ponoviti postupak i sa drugom korom, natopiti je sojom, premazati džemom, posuti jagodama i prekriti filom od šlaga i krem sira.
Tortu ukrasiti sečenim jagodama, listićima nane i mrvicama kore od spanaća. Prijatno!
Jedna pomalo neobična i drugačija voćna torta koja u sebi sadrži i povrće, tačnije spanać, te sam je nazvala Olivina torta, po uzoru crtani Popaj iz mog detinjstva. Kore sa spanaćem natopljene sokom i džemom od jagoda, oplemenjene šlagom sa ukusom slatke pavlake i krem sirom izmamiće vam osmeh na prvi zalogaj... Uživajte 🍓🥬
Svež i opran spanać najpre ocediti i preliti sa 80 ml ulja, te izblendati štapnim mikserom. Belanca umutiti sa šećerom i vanilom te dodati žumanca, spanać sa uljem i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo,te izmešati lagano. Od ove smese ispeći 2 kore prečnika 20 cm na 180 stepeni 18 minuta.
Ohlađene kore natopiti sokom od jagoda te premazati džemom od jagoda, a zatim posuti sveže seckane jagode.
Šlag sa ukusom slatke pavlake umutiti sa mlekom te dodati krem sir i njime prekriti jagode. Ponoviti postupak i sa drugom korom, natopiti je sojom, premazati džemom, posuti jagodama i prekriti filom od šlaga i krem sira.
Tortu ukrasiti sečenim jagodama, listićima nane i mrvicama kore od spanaća. Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.