burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Nepečena voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

I deo:

500 ml mleka

5 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

7 kašika C Pšenični griz

2 jaja

50 g putera ili margarina

II deo:

500 ml mleka

5 kašika šećera

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

3 kašika C Kakao prah

100 g putera ili margarina

III deo:

300 ml vode

5 kašika šećera

300 g jagoda (može iz friza)

3 pune kašika C Čvrstin

Nepečena voćna torta

Evo jedne brze, osvežavajuće torte koja će vas oduševiti svojim izuzetnim ukusom a verujem da za njegovu pripremu većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Napominjem da umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po svojoj želji (maline, kupine, itd.)...

Koraci pripreme

I deo:

Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i puter ili margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.

II deo:

U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte puter ili margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.

III deo:

U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatak vode rastvorite čvrstin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.

Hlađenje i posluživanje:

Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo i preko njega III deo.
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.

Naši proizvodi

Nepečena voćna torta

Evo jedne brze, osvežavajuće torte koja će vas oduševiti svojim izuzetnim ukusom a verujem da za njegovu pripremu većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Napominjem da umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po svojoj želji (maline, kupine, itd.)...

Koraci pripreme

I deo:

Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i puter ili margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.

II deo:

U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte puter ili margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.

III deo:

U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatak vode rastvorite čvrstin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.

Hlađenje i posluživanje:

Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo i preko njega III deo.
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept