1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
500 ml mleka
5 kašika šećera
2 jaja
50 g putera ili margarina
500 ml mleka
5 kašika šećera
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
100 g putera ili margarina
300 ml vode
5 kašika šećera
300 g jagoda (može iz friza)
Evo jedne brze, osvežavajuće torte koja će vas oduševiti svojim izuzetnim ukusom a verujem da za njegovu pripremu većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Napominjem da umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po svojoj želji (maline, kupine, itd.)...
Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i puter ili margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.
U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte puter ili margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.
U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatak vode rastvorite čvrstin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo i preko njega III deo.
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.
Evo jedne brze, osvežavajuće torte koja će vas oduševiti svojim izuzetnim ukusom a verujem da za njegovu pripremu većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Napominjem da umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće po svojoj želji (maline, kupine, itd.)...
Sipajte u sud mleko, šećer i vanilu pa stavite da provri a zatim dodajte griz pa kuvajte uz mešanje, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jaja i puter ili margarin, sklonite sa vatre i mutite mikserom 2-3 minuta.
U drugi sud sipajte 3 dl mleka, dodajte šećer i stavite na vatru. U ostatak mleka rastvorite puding od čokolade i kakao pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, sklonite sa vatre i u mlak puding dodajte puter ili margarin. Mutite mikserom 2-3 minuta.
U treći sud sipajte 2 dl vode, dodajte šećer i jagode, stavite da se kuva a u ostatak vode rastvorite čvrstin da nema grudvica pa ga dodajte u jagode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu ravnomerno rasporedite I deo, preko njega II deo i preko njega III deo.
Stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.