burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Neobična piškota torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

400 g piškota

200 ml mleka

500 ml slatke pavlake

150 g krem bananica

400 g smrzutih višanja

250 g šećera

100 ml vode

1 kesica C želatina

10 kašika vode

150 g C šlaga za dekoraciju

Neobična piškota torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrsto slatku pavlaku, zatim dodati sitno iseckane krem bananice i sve promešati.

Zatim u blender staviti odmrznute višnje sa sećerom i vodom i sve dobro izblendirati pa masu preručiti u šerpu i staviti da se kuva.

U vruće višnje staviti pripremljen C želatin koji smo prethodno rastopili sa 10 kašika vode i ostavili 10 minuta da nabubri.

Pripremljeno voće sa želatinom ostavimo na kratko da se prohladi. Za to vreme počinjemo sa slaganjem torte.

Na dnu kalupa za kolače složimo red piškota koje smo umakali u mleko. Preko toga nanesemo polovinu fila od slatke pavlake sa krem bananicama pa preko nje izručimo pripremljeno voće i ostavimo u hladnjak da se voće stegne, jedno sat.

Nakon toga preko stegnutog voća nanesemo preostalu polovinu slatke pavlake i preko nje složimo još jedan red piškota umočenih u mleko.

Preko piškota kao dekoraciju nanesemo umućen C šlag.

Naši proizvodi

Neobična piškota torta

Koraci pripreme

Umutiti čvrsto slatku pavlaku, zatim dodati sitno iseckane krem bananice i sve promešati.

Zatim u blender staviti odmrznute višnje sa sećerom i vodom i sve dobro izblendirati pa masu preručiti u šerpu i staviti da se kuva.

U vruće višnje staviti pripremljen C želatin koji smo prethodno rastopili sa 10 kašika vode i ostavili 10 minuta da nabubri.

Pripremljeno voće sa želatinom ostavimo na kratko da se prohladi. Za to vreme počinjemo sa slaganjem torte.

Na dnu kalupa za kolače složimo red piškota koje smo umakali u mleko. Preko toga nanesemo polovinu fila od slatke pavlake sa krem bananicama pa preko nje izručimo pripremljeno voće i ostavimo u hladnjak da se voće stegne, jedno sat.

Nakon toga preko stegnutog voća nanesemo preostalu polovinu slatke pavlake i preko nje složimo još jedan red piškota umočenih u mleko.

Preko piškota kao dekoraciju nanesemo umućen C šlag.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept