burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Najslađa tortica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3/4 šoljice brašna

1 šoljica šećera

2 kašike C kakaoa u prahu

1 kašika soli

1 kašika C praška za pecivo

1 nepuna kašika C sode bikarbone

1 jaje

1/2 šolje mleka

2 kašike ulja

1 kašika ekstrakta vanile

1/2 šolja vode

Najslađa tortica

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite brašno, šećer, C kakao, so, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

U drugoj posudi izmiksajte jaje, mleko, ulje i C vanilin šećer dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

Zagrejte pola šolje vode, a kada provri dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite između 30 i 40 minuta.

Tortu možete preliti rastopljenom čokoladom, posuti mrvljenim lešnicima ili aranžirati uz sladoled ili kandirano voće.

Naši proizvodi

Najslađa tortica

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite brašno, šećer, C kakao, so, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

U drugoj posudi izmiksajte jaje, mleko, ulje i C vanilin šećer dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.

Zagrejte pola šolje vode, a kada provri dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite između 30 i 40 minuta.

Tortu možete preliti rastopljenom čokoladom, posuti mrvljenim lešnicima ili aranžirati uz sladoled ili kandirano voće.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept