0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
5 belanaca
250 g šećera
1 kašika sirćeta
5 žumanaca
6 kašika C čvrstina
1/2 litre mleka
18 kašika šećera
1 margarin
Kora:
Belanca umutiti sa šećerom i 1 kašikom sirćeta, pa sušiti na 130 stepeni sat vremena.
Fil:
Umutiti žumanca sa 6 kašika C čvrstina i malo mleka i zakuvati u vrijuće mleko sa šećerom.
Umutiti margarin sa 6 kašika C šećera u prahu i dodati ohlađeni fil i 6 sitno iseckanih krem bananica. Dobro izmešati.
Filovati koru i odozgo staviti 2 C šlaga.
Kora:
Belanca umutiti sa šećerom i 1 kašikom sirćeta, pa sušiti na 130 stepeni sat vremena.
Fil:
Umutiti žumanca sa 6 kašika C čvrstina i malo mleka i zakuvati u vrijuće mleko sa šećerom.
Umutiti margarin sa 6 kašika C šećera u prahu i dodati ohlađeni fil i 6 sitno iseckanih krem bananica. Dobro izmešati.
Filovati koru i odozgo staviti 2 C šlaga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.