0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
12 belanceta
200 g šećera
90 g brašna
200 g mlevenih oraha
2 kesice C praška za pecivo
12 žumanceta
2 kesice C pudinga od vanile
650 ml mleka
10 kašika šećera
250 g margarina
100 g čokolade
300 g malina
1 kesica C pudinga od vanile
250 ml vode
200 g šećera
1 puna kašika C čvrstina
250 ml kisele pavlake
200 g čokolade za kuvanje
50 g seckanih oraha
400 g C šlag krem beli
Umutiti 6 belanaca u čvrstu masu i postepeno dodavati 100 g šećera.
Zatim dodati 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Podeliti u dva kalupa od po 24 cm i peći na 200 stepeni, 15 minuta. Isti je postupak za još dve kore.
Fil:
U šerpu dodati 200 ml mleka, 12 žumanaca i 2 C pudinga od vanile pa ih dobro sjediniti. U drugu šerpu sipati ostatak mleka i šećera te kada provri dodati smesu od žumanaca i pustiti da provri. Skuvanu smesu ostaviti da se ohladi.
U vanglicu umutiti margarin i dodati kašiku po kašiku fila. Fil podeliti na dva dela. Jedna polovina ostaje sa ukusom vanile, dok u drugu dodati 100 g otopljene crne čokolade.
Fil od malina:
U 150 ml vode dodati šećer i staviti na ringlu da vri 3 minuta. kada se šećer istopi staviti maline. Kuvati i neprestano mešati 5 minuta.
Zatim dodati rastvoren C puding od vanile. Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi.
Čoko fil:
Zagrejati kiselu pavlaku i 200 g čokolade. Njime filovati dve kore i posuti ih sa po 25 g seckanih oraha. ostaviti kore po 15 minuta u zamrzivač da se fil stegne.
Filovati po sledećem redosledu:
1. patišpanj preliven pavlakom i čokoladom
2. čokoladni fil
3. patišpanj
4. fil od maline
5. patišpanj sa pavlakom
6. fil sa malinom
Umutiti 6 belanaca u čvrstu masu i postepeno dodavati 100 g šećera.
Zatim dodati 45 g brašna i 100 g mlevenih oraha. Podeliti u dva kalupa od po 24 cm i peći na 200 stepeni, 15 minuta. Isti je postupak za još dve kore.
Fil:
U šerpu dodati 200 ml mleka, 12 žumanaca i 2 C pudinga od vanile pa ih dobro sjediniti. U drugu šerpu sipati ostatak mleka i šećera te kada provri dodati smesu od žumanaca i pustiti da provri. Skuvanu smesu ostaviti da se ohladi.
U vanglicu umutiti margarin i dodati kašiku po kašiku fila. Fil podeliti na dva dela. Jedna polovina ostaje sa ukusom vanile, dok u drugu dodati 100 g otopljene crne čokolade.
Fil od malina:
U 150 ml vode dodati šećer i staviti na ringlu da vri 3 minuta. kada se šećer istopi staviti maline. Kuvati i neprestano mešati 5 minuta.
Zatim dodati rastvoren C puding od vanile. Skuvani fil ostaviti da se potpuno ohladi.
Čoko fil:
Zagrejati kiselu pavlaku i 200 g čokolade. Njime filovati dve kore i posuti ih sa po 25 g seckanih oraha. ostaviti kore po 15 minuta u zamrzivač da se fil stegne.
Filovati po sledećem redosledu:
1. patišpanj preliven pavlakom i čokoladom
2. čokoladni fil
3. patišpanj
4. fil od maline
5. patišpanj sa pavlakom
6. fil sa malinom
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.