burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Mokra torta sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

4 jaja

20 kašika šećera

26 kašika brašna

26 kašika mleka

2 kašike C kakaoa

2 kesice C praška za pecivo

100 g istopljene čokolade

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

250 g margarina

250 C g kokosa

100 g čokolade

100 g C šlaga

Mokra torta sa kokosom

Koraci pripreme

Penasto umutiti 2 jajeta, postepno dodavajući 10 kašika šećera. Zatim dodati 13 kašika mleka i 50 g istopljene i ohlađene čokolade. Nastaviti još malo mućenje.

Isključiti mikser. Izmešati u jednu posudu 13 kašika brašna,1 kašiku C kakaoa i 1 C prašak za pecivo, pa dodati smesi od jaja. Pažljivo pomesati špatulom da se lepo sjedini.

Onda testo sipati u okruglu tepsiju prečnika 28 cm. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je skroz pečeno.

Na isti način napraviti jos jednu koru i kada se obe ohlade preseći ih tako da se dobiju četiri kore.

Za fil staviti mleko da se kuva sa šećerom i margarinom isečenim na kocke. Kuvati na tihoj vatri dok se sve lepo sjedini i istopi.

Onda skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve lepo izmešati. Fil će biti malo ređi, ali tako treba. Kada se skroz ohladi onda se stegne baš koliko treba.

Unutrašnjost dublje šerpe obložiti folijom (aluminijskom ili prozirnom), pa u nju ređati koru po koru, a svaku prelivati vrućim filom. Poslednju koru ne prelivati.

Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći.

Sutradan prvrnuti tortu na tacnu i izvaditi iz šerpe.

Preliti je istopljenom čokoladom i ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Mokra torta sa kokosom

Koraci pripreme

Penasto umutiti 2 jajeta, postepno dodavajući 10 kašika šećera. Zatim dodati 13 kašika mleka i 50 g istopljene i ohlađene čokolade. Nastaviti još malo mućenje.

Isključiti mikser. Izmešati u jednu posudu 13 kašika brašna,1 kašiku C kakaoa i 1 C prašak za pecivo, pa dodati smesi od jaja. Pažljivo pomesati špatulom da se lepo sjedini.

Onda testo sipati u okruglu tepsiju prečnika 28 cm. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je skroz pečeno.

Na isti način napraviti jos jednu koru i kada se obe ohlade preseći ih tako da se dobiju četiri kore.

Za fil staviti mleko da se kuva sa šećerom i margarinom isečenim na kocke. Kuvati na tihoj vatri dok se sve lepo sjedini i istopi.

Onda skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve lepo izmešati. Fil će biti malo ređi, ali tako treba. Kada se skroz ohladi onda se stegne baš koliko treba.

Unutrašnjost dublje šerpe obložiti folijom (aluminijskom ili prozirnom), pa u nju ređati koru po koru, a svaku prelivati vrućim filom. Poslednju koru ne prelivati.

Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći.

Sutradan prvrnuti tortu na tacnu i izvaditi iz šerpe.

Preliti je istopljenom čokoladom i ukrasiti C šlagom.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept