0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
4 jaja
20 kašika šećera
26 kašika brašna
26 kašika mleka
2 kašike C kakaoa
2 kesice C praška za pecivo
100 g istopljene čokolade
1 l mleka
10 kašika šećera
250 g margarina
250 C g kokosa
100 g čokolade
100 g C šlaga
Penasto umutiti 2 jajeta, postepno dodavajući 10 kašika šećera. Zatim dodati 13 kašika mleka i 50 g istopljene i ohlađene čokolade. Nastaviti još malo mućenje.
Isključiti mikser. Izmešati u jednu posudu 13 kašika brašna,1 kašiku C kakaoa i 1 C prašak za pecivo, pa dodati smesi od jaja. Pažljivo pomesati špatulom da se lepo sjedini.
Onda testo sipati u okruglu tepsiju prečnika 28 cm. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je skroz pečeno.
Na isti način napraviti jos jednu koru i kada se obe ohlade preseći ih tako da se dobiju četiri kore.
Za fil staviti mleko da se kuva sa šećerom i margarinom isečenim na kocke. Kuvati na tihoj vatri dok se sve lepo sjedini i istopi.
Onda skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve lepo izmešati. Fil će biti malo ređi, ali tako treba. Kada se skroz ohladi onda se stegne baš koliko treba.
Unutrašnjost dublje šerpe obložiti folijom (aluminijskom ili prozirnom), pa u nju ređati koru po koru, a svaku prelivati vrućim filom. Poslednju koru ne prelivati.
Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći.
Sutradan prvrnuti tortu na tacnu i izvaditi iz šerpe.
Preliti je istopljenom čokoladom i ukrasiti C šlagom.
Penasto umutiti 2 jajeta, postepno dodavajući 10 kašika šećera. Zatim dodati 13 kašika mleka i 50 g istopljene i ohlađene čokolade. Nastaviti još malo mućenje.
Isključiti mikser. Izmešati u jednu posudu 13 kašika brašna,1 kašiku C kakaoa i 1 C prašak za pecivo, pa dodati smesi od jaja. Pažljivo pomesati špatulom da se lepo sjedini.
Onda testo sipati u okruglu tepsiju prečnika 28 cm. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je skroz pečeno.
Na isti način napraviti jos jednu koru i kada se obe ohlade preseći ih tako da se dobiju četiri kore.
Za fil staviti mleko da se kuva sa šećerom i margarinom isečenim na kocke. Kuvati na tihoj vatri dok se sve lepo sjedini i istopi.
Onda skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve lepo izmešati. Fil će biti malo ređi, ali tako treba. Kada se skroz ohladi onda se stegne baš koliko treba.
Unutrašnjost dublje šerpe obložiti folijom (aluminijskom ili prozirnom), pa u nju ređati koru po koru, a svaku prelivati vrućim filom. Poslednju koru ne prelivati.
Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći.
Sutradan prvrnuti tortu na tacnu i izvaditi iz šerpe.
Preliti je istopljenom čokoladom i ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.