burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Mini Pavlova

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za beze korpice:

6 belanaca

350 g šećera

1 kašičica soka od limuna

1 kesica C vanilin šećera

2 kašike C čvrstina

Za punjenje

250 ml slatke pavlake za kolače

Za ukrašavanje

maline

kupine

listići mente-nane

Mini Pavlova

Koraci pripreme

Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.

Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.

Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.

Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.

Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.

Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.

Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.

Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.

Naši proizvodi

Mini Pavlova

Koraci pripreme

Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.

Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.

Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.

Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.

Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.

Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.

Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.

Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.

Autor

Dušanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept