0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 belanaca
350 g šećera
1 kašičica soka od limuna
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
250 ml slatke pavlake za kolače
maline
kupine
listići mente-nane
Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.
Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.
Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.
Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.
Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.
Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.
Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.
Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.
Ulupati belanca u čvrst sne tako da kada podignete mutilicu ostanu meki vrhovi.
Postepeno dodavati šećer i dalje mutiti oko 7-8 minuta. Dodati sok od limuna, C vanilin šećer.
Na kraju dodati čvrstin i ručno ga polagano umešati u umućen šne.
Šamom napunite poslastičarsku vrećicu u koju ste prethodno stavili nastavak M1, mada možete i bez njega.
Na pleh staviti pek papir i polako istiskujte šne u krug kao da pravite mala gnezda.
Prečnik bi trebao biti oko 7 cm. Krenuti od sredine i polako ptaviti koncentrične spajajuće krugove u dva nivoa.
Sušiti na 120 stepeni oko sat vremena. Ohladiti i puniti ulupanom pavlakom.
Ukrasiti odozgo malinom, kupinom i listićem mente.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.