burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16-18

Mileram torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16-18

Sastojci

Za koru:

250 g brašna

100 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

80 g maslaca

1 jaje

1 puna kašika kisele pavlake

Za kremu:

500 ml mleka

150 g šećera

2 kesice C praška za puding od vanile

800 g milerama

Za voćni fil:

500 g crvenog voća (malina, jagoda, višnja)

3-4 kašike šećera

100 ml vode

1 kesica C pudinga od vanile.

Mileram torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Sve sastojke staviti u činiju, maslac iseći na listiće, a jaje i pavlaku postepeno pomešati pa dodati. Umesiti sve sastojke da se fino povežu.

Iseći pek papir na kome treba razvući koru oklagijom. Koristiti kalup za pečenje prečnika 26cm ili 28cm, pek papir bi trebalo biti malo veći od prečnika postolja kalupa, obložen tako da pokriva i stranice kalupa.

Razvući testo oklagijom debljine pola cm i preneti sa pek papirom u kalup, tako da budu pokrivene i stranice kalupa, testo na postolju izbosti viljuškom i odložiti u frižider dok se priprema krema.

Krema se priprema na sledeci način:

U šerpu sipati 1/2 l mleka i šećer. Odliti deo mleka i u njemu razmutiti C prašak za puding, pa kad mleko provri skuvati puding po uputstvu. Kad se zgusne, skloniti sa ringle i odmah, u vruće dodati mileram i dobro promešati.

Rernu uključiti na 180 stepeni. Izvaditi iz frižidera kalup sa razvučenom korom i preko nje sipati kremu sa mileramom. Peći tortu dok krema ne dobije blago žutu boju i stranice ne porumene, oko 35-40 minuta.

Dok se torta peče, pripremiti voćni fil:
U šerpu sipati voće i staviti na srednje jaku vatru da se kuva. Dodati šećer i mešati da se otopi.

U vodu razmutiti C prašak za puding, pa dodati u proključalo voće i mešati dok se smesa ne zgusne.

Vruć voćni fil preliti preko vruće pečene torte i ostaviti da se dobro rashladi pre serviranja.

Torta se može ukrasiti po želji, C šlagom ili posuti listiće badema.

Naši proizvodi

Mileram torta

Koraci pripreme

Priprema kore:
Sve sastojke staviti u činiju, maslac iseći na listiće, a jaje i pavlaku postepeno pomešati pa dodati. Umesiti sve sastojke da se fino povežu.

Iseći pek papir na kome treba razvući koru oklagijom. Koristiti kalup za pečenje prečnika 26cm ili 28cm, pek papir bi trebalo biti malo veći od prečnika postolja kalupa, obložen tako da pokriva i stranice kalupa.

Razvući testo oklagijom debljine pola cm i preneti sa pek papirom u kalup, tako da budu pokrivene i stranice kalupa, testo na postolju izbosti viljuškom i odložiti u frižider dok se priprema krema.

Krema se priprema na sledeci način:

U šerpu sipati 1/2 l mleka i šećer. Odliti deo mleka i u njemu razmutiti C prašak za puding, pa kad mleko provri skuvati puding po uputstvu. Kad se zgusne, skloniti sa ringle i odmah, u vruće dodati mileram i dobro promešati.

Rernu uključiti na 180 stepeni. Izvaditi iz frižidera kalup sa razvučenom korom i preko nje sipati kremu sa mileramom. Peći tortu dok krema ne dobije blago žutu boju i stranice ne porumene, oko 35-40 minuta.

Dok se torta peče, pripremiti voćni fil:
U šerpu sipati voće i staviti na srednje jaku vatru da se kuva. Dodati šećer i mešati da se otopi.

U vodu razmutiti C prašak za puding, pa dodati u proključalo voće i mešati dok se smesa ne zgusne.

Vruć voćni fil preliti preko vruće pečene torte i ostaviti da se dobro rashladi pre serviranja.

Torta se može ukrasiti po želji, C šlagom ili posuti listiće badema.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept