0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
10 jaja
300 g šećera
11 kašika oraha
500 g malina
200 g čokolade
2 C vanilin pudinga
2 C pudinga čokolada
90 g pavlake za kuvanje
10 kašika šećera
2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
200 ml vode
1 margarin
Crveni fil:
Ušpinovati 300 g šećera sa malinama i vodom, kuvati na tihoj vatri.
Kada se maline i šećer ušpinuju dodate 2 pudinga od vanile i sve mešate dok se ne zgusne.
Čokoladni fil:
C puding od čokolade skuvate, pa kada se ohladi pomešate sa margarinom.
Kora:
Jaja - odvojite belance od žumanceta, pa mikserom jedno umutite i zatim drugo.
Kada ste umutili, sve zajedno pomešate, dodate orahe, C kako, brašno, šećer, C prašak za pecivo.
Kada sve zajedno pomešate stavite da se peče na 200 stepeni. 3 kore treba da napravite.
Premaz za tortu:
Stavite na tihu vatru pavlaku za kuvanje, pa kada se malo ugreje dodate čokladu i mešate sve dok ne dobijete teksturu za premazivanje torte.
Slagati koru, crveni premaz, čokoladni fil i ponovo koru.
Crveni fil:
Ušpinovati 300 g šećera sa malinama i vodom, kuvati na tihoj vatri.
Kada se maline i šećer ušpinuju dodate 2 pudinga od vanile i sve mešate dok se ne zgusne.
Čokoladni fil:
C puding od čokolade skuvate, pa kada se ohladi pomešate sa margarinom.
Kora:
Jaja - odvojite belance od žumanceta, pa mikserom jedno umutite i zatim drugo.
Kada ste umutili, sve zajedno pomešate, dodate orahe, C kako, brašno, šećer, C prašak za pecivo.
Kada sve zajedno pomešate stavite da se peče na 200 stepeni. 3 kore treba da napravite.
Premaz za tortu:
Stavite na tihu vatru pavlaku za kuvanje, pa kada se malo ugreje dodate čokladu i mešate sve dok ne dobijete teksturu za premazivanje torte.
Slagati koru, crveni premaz, čokoladni fil i ponovo koru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.