burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

300 g šećera

11 kašika oraha

500 g malina

200 g čokolade

2 C vanilin pudinga

2 C pudinga čokolada

90 g pavlake za kuvanje

10 kašika šećera

2 kašike brašna

1 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

200 ml vode

1 margarin

Malina torta

Koraci pripreme

Crveni fil:
Ušpinovati 300 g šećera sa malinama i vodom, kuvati na tihoj vatri.

Kada se maline i šećer ušpinuju dodate 2 pudinga od vanile i sve mešate dok se ne zgusne.

Čokoladni fil:
C puding od čokolade skuvate, pa kada se ohladi pomešate sa margarinom.

Kora:
Jaja - odvojite belance od žumanceta, pa mikserom jedno umutite i zatim drugo.

Kada ste umutili, sve zajedno pomešate, dodate orahe, C kako, brašno, šećer, C prašak za pecivo.

Kada sve zajedno pomešate stavite da se peče na 200 stepeni. 3 kore treba da napravite.

Premaz za tortu:
Stavite na tihu vatru pavlaku za kuvanje, pa kada se malo ugreje dodate čokladu i mešate sve dok ne dobijete teksturu za premazivanje torte.

Slagati koru, crveni premaz, čokoladni fil i ponovo koru.

Naši proizvodi

Malina torta

Koraci pripreme

Crveni fil:
Ušpinovati 300 g šećera sa malinama i vodom, kuvati na tihoj vatri.

Kada se maline i šećer ušpinuju dodate 2 pudinga od vanile i sve mešate dok se ne zgusne.

Čokoladni fil:
C puding od čokolade skuvate, pa kada se ohladi pomešate sa margarinom.

Kora:
Jaja - odvojite belance od žumanceta, pa mikserom jedno umutite i zatim drugo.

Kada ste umutili, sve zajedno pomešate, dodate orahe, C kako, brašno, šećer, C prašak za pecivo.

Kada sve zajedno pomešate stavite da se peče na 200 stepeni. 3 kore treba da napravite.

Premaz za tortu:
Stavite na tihu vatru pavlaku za kuvanje, pa kada se malo ugreje dodate čokladu i mešate sve dok ne dobijete teksturu za premazivanje torte.

Slagati koru, crveni premaz, čokoladni fil i ponovo koru.

Autor

Anđelija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept