burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

6 jaja

12 kašika šećera

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

3 C vanilin šećera

2 C pudinga (malina, jagoda..)

0,5 l mleka

100 g C šlag krema belog

par kašika džema (kajsija, breskva, jagoda..)

100 g margarina ili maslaca

Malina torta

Koraci pripreme

6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, mutiti dok se šećer skroz ne otopi.

Potom dodati varjačom 6 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Peći u podmašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, na 200°C.

Pečenu koru istresti na mokru krpu i urolati. Ohlađenu namazati sa par kašika džema i iseći na kolutove, kada malo odstoji.

Fil:
2 C pudinga pomešati sa 3 kašike šećera i zakuvati u mleko u koje je dodato 3 kašike šećera.

Ohlađen fil umutiti sa margarinom.

C šlag umutiti po uputstvu i dodati 3 kašike u fil, lagano promešati.

Odeven rolat poslagati kao koru na tanjir za tortu, namazati C pudingom, a odozgo C šlagom.

Naši proizvodi

Malina torta

Koraci pripreme

6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, mutiti dok se šećer skroz ne otopi.

Potom dodati varjačom 6 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.

Peći u podmašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, na 200°C.

Pečenu koru istresti na mokru krpu i urolati. Ohlađenu namazati sa par kašika džema i iseći na kolutove, kada malo odstoji.

Fil:
2 C pudinga pomešati sa 3 kašike šećera i zakuvati u mleko u koje je dodato 3 kašike šećera.

Ohlađen fil umutiti sa margarinom.

C šlag umutiti po uputstvu i dodati 3 kašike u fil, lagano promešati.

Odeven rolat poslagati kao koru na tanjir za tortu, namazati C pudingom, a odozgo C šlagom.

Autor

Dragica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept