0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
6 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
2 C pudinga (malina, jagoda..)
0,5 l mleka
100 g C šlag krema belog
par kašika džema (kajsija, breskva, jagoda..)
100 g margarina ili maslaca
6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, mutiti dok se šećer skroz ne otopi.
Potom dodati varjačom 6 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.
Peći u podmašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, na 200°C.
Pečenu koru istresti na mokru krpu i urolati. Ohlađenu namazati sa par kašika džema i iseći na kolutove, kada malo odstoji.
Fil:
2 C pudinga pomešati sa 3 kašike šećera i zakuvati u mleko u koje je dodato 3 kašike šećera.
Ohlađen fil umutiti sa margarinom.
C šlag umutiti po uputstvu i dodati 3 kašike u fil, lagano promešati.
Odeven rolat poslagati kao koru na tanjir za tortu, namazati C pudingom, a odozgo C šlagom.
6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, mutiti dok se šećer skroz ne otopi.
Potom dodati varjačom 6 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo.
Peći u podmašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji, na 200°C.
Pečenu koru istresti na mokru krpu i urolati. Ohlađenu namazati sa par kašika džema i iseći na kolutove, kada malo odstoji.
Fil:
2 C pudinga pomešati sa 3 kašike šećera i zakuvati u mleko u koje je dodato 3 kašike šećera.
Ohlađen fil umutiti sa margarinom.
C šlag umutiti po uputstvu i dodati 3 kašike u fil, lagano promešati.
Odeven rolat poslagati kao koru na tanjir za tortu, namazati C pudingom, a odozgo C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.