burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16 parčadi

Malina torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16 parčadi

Sastojci

Za koru:

3 jaja

3 kašike šećera

100 g brašna

80 ml ulja

Za fil:

2 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

100 g šećera

125 g margarina

1 kesica C šlaga

I još:

2 kesice C šlaga

500 g svežih malina

Malina torta

Koraci pripreme

Za koru belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Dodajte brašno i lagano promešajte, zatim dodajte ulje.

Kalup veličine 28 cm premažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sipajte u kalup. Pecite na 180 stepeni 15 minuta.

Pečeni tart izvadite iz kalupa, preokrenite ga i ostavite da se ohladi.

Za fil pomešajte C prašak za puding sa malo hladnog mleka odvojenog od 1 litre, ostatak mleka stavite sa šećerom da provri.

Zatim ukuvajte puding i ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite pa dodajte ohlađenom filu.

C Šlag penu umutite prema uputstvu sa kesice pa i njega umešajte u fil.

Finalni postupak: Pečenu koru prelijte sa par kašika mlakog mleka, premažite je polovinom pripremljenog fila, preko rasporedite polovinu pripremljenih malina.

Preko malina premažite ostatak fila a zatim poređajte i preostale maline.

Odozgo premažite sa dva penasto umućena C šlaga.

Rashladite u frižideru, secite na parčad pa poslužite.

Naši proizvodi

Malina torta

Koraci pripreme

Za koru belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći. Dodajte brašno i lagano promešajte, zatim dodajte ulje.

Kalup veličine 28 cm premažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sipajte u kalup. Pecite na 180 stepeni 15 minuta.

Pečeni tart izvadite iz kalupa, preokrenite ga i ostavite da se ohladi.

Za fil pomešajte C prašak za puding sa malo hladnog mleka odvojenog od 1 litre, ostatak mleka stavite sa šećerom da provri.

Zatim ukuvajte puding i ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite pa dodajte ohlađenom filu.

C Šlag penu umutite prema uputstvu sa kesice pa i njega umešajte u fil.

Finalni postupak: Pečenu koru prelijte sa par kašika mlakog mleka, premažite je polovinom pripremljenog fila, preko rasporedite polovinu pripremljenih malina.

Preko malina premažite ostatak fila a zatim poređajte i preostale maline.

Odozgo premažite sa dva penasto umućena C šlaga.

Rashladite u frižideru, secite na parčad pa poslužite.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept