0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
14
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
14
3 C pudinga od vanile
1,2 l mleka
100 g bele čokolade za kuvanje
1 C vanilin šećer
8 kašika šećera
250 g maslaca
400 g malina
srednja konzerva ananasa
4 pakovanja piškota (2 dupla)
Pre svega napraviti fil, da bi se malo ohladio dok se priprema ostatak.
Prokuvati 1 l mleka, skinuti sa ringle i u njega dodati 0.2 l mleka u koje je rastopljen C puding od vanile, C vanilin i običan šećer. Dobro promešati i vratiti na ringlu da još jednom provri uz lagano mešanje.
Zatim dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne istopi. Nakon toga u fil staviti maslac i mešati tako da ne ostanu grudvice.
Po dnu kalupa za torte (čizkejk kalup) ređati piškote prethodno potopljene u sok od ananasa, a po obodu kalupa ređati piškote bez potapanja u sok.
Zatim sipati jedan deo fila. Preko njega poređati voće, a onda ponovo piškote.
Ponoviti sve još 2 puta ili dok imate fila (zavisno od veličine kalupa), tako da na vrhu torte bude fil sa voćem preko.
Preko voća mozete posuti iseckan badem, po želji.
Pre svega napraviti fil, da bi se malo ohladio dok se priprema ostatak.
Prokuvati 1 l mleka, skinuti sa ringle i u njega dodati 0.2 l mleka u koje je rastopljen C puding od vanile, C vanilin i običan šećer. Dobro promešati i vratiti na ringlu da još jednom provri uz lagano mešanje.
Zatim dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne istopi. Nakon toga u fil staviti maslac i mešati tako da ne ostanu grudvice.
Po dnu kalupa za torte (čizkejk kalup) ređati piškote prethodno potopljene u sok od ananasa, a po obodu kalupa ređati piškote bez potapanja u sok.
Zatim sipati jedan deo fila. Preko njega poređati voće, a onda ponovo piškote.
Ponoviti sve još 2 puta ili dok imate fila (zavisno od veličine kalupa), tako da na vrhu torte bude fil sa voćem preko.
Preko voća mozete posuti iseckan badem, po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.