burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija14

Malina ananas torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
14

Sastojci

Fil:

3 C pudinga od vanile

1,2 l mleka

100 g bele čokolade za kuvanje

1 C vanilin šećer

8 kašika šećera

250 g maslaca

Nadev:

400 g malina

srednja konzerva ananasa

Kore:

4 pakovanja piškota (2 dupla)

Malina ananas torta

Koraci pripreme

Pre svega napraviti fil, da bi se malo ohladio dok se priprema ostatak.

Prokuvati 1 l mleka, skinuti sa ringle i u njega dodati 0.2 l mleka u koje je rastopljen C puding od vanile, C vanilin i običan šećer. Dobro promešati i vratiti na ringlu da još jednom provri uz lagano mešanje.

Zatim dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne istopi. Nakon toga u fil staviti maslac i mešati tako da ne ostanu grudvice.

Po dnu kalupa za torte (čizkejk kalup) ređati piškote prethodno potopljene u sok od ananasa, a po obodu kalupa ređati piškote bez potapanja u sok.

Zatim sipati jedan deo fila. Preko njega poređati voće, a onda ponovo piškote.

Ponoviti sve još 2 puta ili dok imate fila (zavisno od veličine kalupa), tako da na vrhu torte bude fil sa voćem preko.

Preko voća mozete posuti iseckan badem, po želji.

Naši proizvodi

Malina ananas torta

Koraci pripreme

Pre svega napraviti fil, da bi se malo ohladio dok se priprema ostatak.

Prokuvati 1 l mleka, skinuti sa ringle i u njega dodati 0.2 l mleka u koje je rastopljen C puding od vanile, C vanilin i običan šećer. Dobro promešati i vratiti na ringlu da još jednom provri uz lagano mešanje.

Zatim dodati čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne istopi. Nakon toga u fil staviti maslac i mešati tako da ne ostanu grudvice.

Po dnu kalupa za torte (čizkejk kalup) ređati piškote prethodno potopljene u sok od ananasa, a po obodu kalupa ređati piškote bez potapanja u sok.

Zatim sipati jedan deo fila. Preko njega poređati voće, a onda ponovo piškote.

Ponoviti sve još 2 puta ili dok imate fila (zavisno od veličine kalupa), tako da na vrhu torte bude fil sa voćem preko.

Preko voća mozete posuti iseckan badem, po želji.

Autor

Magdalena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept