burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Letnji san

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Za patišpanj:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

3-4 kašike vrele vode

Za fil:

750 ml vode

300 g šećera

500 g voća po želji

2 C pudinga

Dekoracija:

2 C šlaga ili šlag krema

Letnji san

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti mikserom posebno belanca, a posebno žumanca sa šećerom.

Zatim ih sjediniti i još malo umutiti mikserom uz dodavanje vrele vode.

Umućenim jajima postepeno dodavati brašno i lagano sjediniti varjačom.

Dobijenu smesu sipati u pleh srednje veličine koji je prethodno premazan margarinom i posut sa malo brašna.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, a zatim smanjiti na 180°C. Patišpanj je ispečen kada se ivice odvoje od pleha.

Dok se patišpanj peče spremiti fil. Od 750 ml vode odvojiti 150-200 ml vode i u njoj razmutiti 2 C pudinga.

Ostatak vode staviti da prokuva sa šećerom i kada provri dodati voće (ukoliko koristite jabuke ili kruške iseckajte ih na kockice).

Sve zajedno kuvati 10-ak minuta a zatim dodati razmućen C puding i kuvati još 2 minuta.

Preliti preko ispečenog patišpanja. Kada se sve dobro ohladi, umutiti C šlag ili šlag krem (po uputstvu) i dekorisati.

Naši proizvodi

Letnji san

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti mikserom posebno belanca, a posebno žumanca sa šećerom.

Zatim ih sjediniti i još malo umutiti mikserom uz dodavanje vrele vode.

Umućenim jajima postepeno dodavati brašno i lagano sjediniti varjačom.

Dobijenu smesu sipati u pleh srednje veličine koji je prethodno premazan margarinom i posut sa malo brašna.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, a zatim smanjiti na 180°C. Patišpanj je ispečen kada se ivice odvoje od pleha.

Dok se patišpanj peče spremiti fil. Od 750 ml vode odvojiti 150-200 ml vode i u njoj razmutiti 2 C pudinga.

Ostatak vode staviti da prokuva sa šećerom i kada provri dodati voće (ukoliko koristite jabuke ili kruške iseckajte ih na kockice).

Sve zajedno kuvati 10-ak minuta a zatim dodati razmućen C puding i kuvati još 2 minuta.

Preliti preko ispečenog patišpanja. Kada se sve dobro ohladi, umutiti C šlag ili šlag krem (po uputstvu) i dekorisati.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept