0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10 belanaca
2 dl mleka
20 g margarina
12 kašika brašna
10 žumanaca
10 kašika šećera
1l mleka
3 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kesica šlaga
2 kesice C eskimko sladoleda šumsko voce
500 g voća po izboru, jagoda, malina, višanja, kupina
Dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati ostale sastojke peći na podmazanom i pobrašnjenom plehu oko 10 minuta na 175 C.
U međuvremenu umutiti dobro žumanca sa šećerom i 3 dl mleka, dodati brašno i mleko i sve zakuvati u 7 dl mleka.
Kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa ringle i u toplo umešati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Vruć biskvit poprskati mlakim mlekom, staviti fil, poređati crveno voće po izboru a na to staviti dobro urađen slag sa sladoledom.
Držati u frižideru dok se dobro ohladi.
Dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati ostale sastojke peći na podmazanom i pobrašnjenom plehu oko 10 minuta na 175 C.
U međuvremenu umutiti dobro žumanca sa šećerom i 3 dl mleka, dodati brašno i mleko i sve zakuvati u 7 dl mleka.
Kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa ringle i u toplo umešati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Vruć biskvit poprskati mlakim mlekom, staviti fil, poređati crveno voće po izboru a na to staviti dobro urađen slag sa sladoledom.
Držati u frižideru dok se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.