burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Ledeni vetar

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

9 belanaca

300 g šećera

1 kašika jabukovog sirćeta

Za fil:

9 žumanaca

4 supene kašike šećera

3 C vanilin šećera

1 C puding sa ukusom vanile

1 kašika C čvrstina

300 ml mleka

250 g maslaca

500 ml slatke pavlake

4 banane

200 g jagoda

C šlag za dekoraciju

Ledeni vetar

Koraci pripreme

Umutiti belanac dok ne postane čvrst sneg, dodati šećer i sirće i dobro umutiti da bude čvrsto.

Smesu premazati preko nauljenog papira za pečenje (i on mora da se naulji inače se smesa zalepi).

Peći (više sušiti) na 120 stepeni 90 minuta. Zatim ostaviti u pećnici da se hladi još 30 minuta.

Žumanac, šećer i C vanilin šećer izmiksati dok ne postane penasta smesa. Postepeno dodavati puding, C čvrstin i mleko. Kuvati na pari u loncu oko 15 minuta dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodati maslac (prethodno iseckati na kockice).

Jagode i banane izrezati na tanke komade. Slatku pavlaku umutiti da bude čvrsta. Koru premazati kremom i podeliti na tri dela.

Na jednoj kori ređati banane, pa zatim premazati pavlakom.

Kada premažete pavlakom preko stavljate drugu koru sa kremom i ređate jagode i opet premažete pavlakom. Sve to ponovite sa trećom korom i bananama.

Kada sastavite tortu premažete je slatkom pavlakom i ostavite u frižideru da se stegne.

Kada se torta stegne izmutite C šlag i premažete preko.

Naši proizvodi

Ledeni vetar

Koraci pripreme

Umutiti belanac dok ne postane čvrst sneg, dodati šećer i sirće i dobro umutiti da bude čvrsto.

Smesu premazati preko nauljenog papira za pečenje (i on mora da se naulji inače se smesa zalepi).

Peći (više sušiti) na 120 stepeni 90 minuta. Zatim ostaviti u pećnici da se hladi još 30 minuta.

Žumanac, šećer i C vanilin šećer izmiksati dok ne postane penasta smesa. Postepeno dodavati puding, C čvrstin i mleko. Kuvati na pari u loncu oko 15 minuta dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodati maslac (prethodno iseckati na kockice).

Jagode i banane izrezati na tanke komade. Slatku pavlaku umutiti da bude čvrsta. Koru premazati kremom i podeliti na tri dela.

Na jednoj kori ređati banane, pa zatim premazati pavlakom.

Kada premažete pavlakom preko stavljate drugu koru sa kremom i ređate jagode i opet premažete pavlakom. Sve to ponovite sa trećom korom i bananama.

Kada sastavite tortu premažete je slatkom pavlakom i ostavite u frižideru da se stegne.

Kada se torta stegne izmutite C šlag i premažete preko.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept