0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
9 belanaca
300 g šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
9 žumanaca
4 supene kašike šećera
3 C vanilin šećera
1 C puding sa ukusom vanile
1 kašika C čvrstina
300 ml mleka
250 g maslaca
500 ml slatke pavlake
4 banane
200 g jagoda
C šlag za dekoraciju
Umutiti belanac dok ne postane čvrst sneg, dodati šećer i sirće i dobro umutiti da bude čvrsto.
Smesu premazati preko nauljenog papira za pečenje (i on mora da se naulji inače se smesa zalepi).
Peći (više sušiti) na 120 stepeni 90 minuta. Zatim ostaviti u pećnici da se hladi još 30 minuta.
Žumanac, šećer i C vanilin šećer izmiksati dok ne postane penasta smesa. Postepeno dodavati puding, C čvrstin i mleko. Kuvati na pari u loncu oko 15 minuta dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodati maslac (prethodno iseckati na kockice).
Jagode i banane izrezati na tanke komade. Slatku pavlaku umutiti da bude čvrsta. Koru premazati kremom i podeliti na tri dela.
Na jednoj kori ređati banane, pa zatim premazati pavlakom.
Kada premažete pavlakom preko stavljate drugu koru sa kremom i ređate jagode i opet premažete pavlakom. Sve to ponovite sa trećom korom i bananama.
Kada sastavite tortu premažete je slatkom pavlakom i ostavite u frižideru da se stegne.
Kada se torta stegne izmutite C šlag i premažete preko.
Umutiti belanac dok ne postane čvrst sneg, dodati šećer i sirće i dobro umutiti da bude čvrsto.
Smesu premazati preko nauljenog papira za pečenje (i on mora da se naulji inače se smesa zalepi).
Peći (više sušiti) na 120 stepeni 90 minuta. Zatim ostaviti u pećnici da se hladi još 30 minuta.
Žumanac, šećer i C vanilin šećer izmiksati dok ne postane penasta smesa. Postepeno dodavati puding, C čvrstin i mleko. Kuvati na pari u loncu oko 15 minuta dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodati maslac (prethodno iseckati na kockice).
Jagode i banane izrezati na tanke komade. Slatku pavlaku umutiti da bude čvrsta. Koru premazati kremom i podeliti na tri dela.
Na jednoj kori ređati banane, pa zatim premazati pavlakom.
Kada premažete pavlakom preko stavljate drugu koru sa kremom i ređate jagode i opet premažete pavlakom. Sve to ponovite sa trećom korom i bananama.
Kada sastavite tortu premažete je slatkom pavlakom i ostavite u frižideru da se stegne.
Kada se torta stegne izmutite C šlag i premažete preko.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.