0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
10 jaja
900 g šećera
1 kašika sirćeta
2 l mleka
4 C pudinga od vanile
1 C puding slatka pavlaka
100 g C kokosa
1 kesica C vanilin šećera
100 g C šlaga u prahu
1-1,5 kg svežeg voća (banane, ananas, kivi, jagode, breskve...)
250 g margarina
Kora:
10 belanaca umutiti sa 450 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Na kraju dodati 100 g C kokosovog brašna.
Sipati u podmazan pleh, staviti u toplu rernu, a zatim sušiti 45-60 min. na 150 C.
Mera je za veliku tepsiju od šporeta. Ako koru želite da izvadite iz tepsije obavezno stavite flis papir pre sipanja smese od belanaca i kokosa.
Fil:
10 žumanaca izmešati sa 4 C pudinga od vanile (ili 3 vanila + 1 puding slatka pavlaka), 20-22 kašika (ravnih) šećera i 200 ml hladnog mleka.
1,5 l mleka i 1 C vanilin šećer staviti u dublji sud da provri, a zatim tu zakuvati smesu od žumanaca i pudinga da se zgusne.
Kada se smesa potpuno ohladi umutiti penasto 250 g margarina, pa to sve dobro izmešati.
Staviti jednu trećinu fila na belu koru, zatim staviti 1 kg + voća (breskve, jagode), sečeno na krupnije komade. Voće odozgo prekriti preostalim filom.
Ostaviti u frižideru da se stegne, pa tek onda staviti C šlag (umutiti 3 kesice C šlaga 100 g ) i vratiti u frižider.
Kora:
10 belanaca umutiti sa 450 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Na kraju dodati 100 g C kokosovog brašna.
Sipati u podmazan pleh, staviti u toplu rernu, a zatim sušiti 45-60 min. na 150 C.
Mera je za veliku tepsiju od šporeta. Ako koru želite da izvadite iz tepsije obavezno stavite flis papir pre sipanja smese od belanaca i kokosa.
Fil:
10 žumanaca izmešati sa 4 C pudinga od vanile (ili 3 vanila + 1 puding slatka pavlaka), 20-22 kašika (ravnih) šećera i 200 ml hladnog mleka.
1,5 l mleka i 1 C vanilin šećer staviti u dublji sud da provri, a zatim tu zakuvati smesu od žumanaca i pudinga da se zgusne.
Kada se smesa potpuno ohladi umutiti penasto 250 g margarina, pa to sve dobro izmešati.
Staviti jednu trećinu fila na belu koru, zatim staviti 1 kg + voća (breskve, jagode), sečeno na krupnije komade. Voće odozgo prekriti preostalim filom.
Ostaviti u frižideru da se stegne, pa tek onda staviti C šlag (umutiti 3 kesice C šlaga 100 g ) i vratiti u frižider.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.