burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Ledena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

900 g šećera

1 kašika sirćeta

2 l mleka

4 C pudinga od vanile

1 C puding slatka pavlaka

100 g C kokosa

1 kesica C vanilin šećera

100 g C šlaga u prahu

1-1,5 kg svežeg voća (banane, ananas, kivi, jagode, breskve...)

250 g margarina

Ledena torta

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca umutiti sa 450 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Na kraju dodati 100 g C kokosovog brašna.

Sipati u podmazan pleh, staviti u toplu rernu, a zatim sušiti 45-60 min. na 150 C.

Mera je za veliku tepsiju od šporeta. Ako koru želite da izvadite iz tepsije obavezno stavite flis papir pre sipanja smese od belanaca i kokosa.

Fil:
10 žumanaca izmešati sa 4 C pudinga od vanile (ili 3 vanila + 1 puding slatka pavlaka), 20-22 kašika (ravnih) šećera i 200 ml hladnog mleka.

1,5 l mleka i 1 C vanilin šećer staviti u dublji sud da provri, a zatim tu zakuvati smesu od žumanaca i pudinga da se zgusne.

Kada se smesa potpuno ohladi umutiti penasto 250 g margarina, pa to sve dobro izmešati.

Staviti jednu trećinu fila na belu koru, zatim staviti 1 kg + voća (breskve, jagode), sečeno na krupnije komade. Voće odozgo prekriti preostalim filom.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa tek onda staviti C šlag (umutiti 3 kesice C šlaga 100 g ) i vratiti u frižider.

Naši proizvodi

Ledena torta

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca umutiti sa 450 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Na kraju dodati 100 g C kokosovog brašna.

Sipati u podmazan pleh, staviti u toplu rernu, a zatim sušiti 45-60 min. na 150 C.

Mera je za veliku tepsiju od šporeta. Ako koru želite da izvadite iz tepsije obavezno stavite flis papir pre sipanja smese od belanaca i kokosa.

Fil:
10 žumanaca izmešati sa 4 C pudinga od vanile (ili 3 vanila + 1 puding slatka pavlaka), 20-22 kašika (ravnih) šećera i 200 ml hladnog mleka.

1,5 l mleka i 1 C vanilin šećer staviti u dublji sud da provri, a zatim tu zakuvati smesu od žumanaca i pudinga da se zgusne.

Kada se smesa potpuno ohladi umutiti penasto 250 g margarina, pa to sve dobro izmešati.

Staviti jednu trećinu fila na belu koru, zatim staviti 1 kg + voća (breskve, jagode), sečeno na krupnije komade. Voće odozgo prekriti preostalim filom.

Ostaviti u frižideru da se stegne, pa tek onda staviti C šlag (umutiti 3 kesice C šlaga 100 g ) i vratiti u frižider.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept