0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
8
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
20 komad piškote
300 ml slatka pavlaka
250 ml mleko
100 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
250 g maline
po potrebi toping od čokolade
Letnja poslastica koja se brzo priprem,osvežava i traži se parče više.
Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice.Mleko usuti u dublju posudu,dodati C vanilin šećer i izmešati.Piškote umakati u mleko i slagati na tacnu 4×2 komada.Preko naneti umućeni C šlag krem,a zatim rasporediti maline.Piškote umakati u mleko i poređati preko malina 3×2 komada,pa premazati umućenom slatkom pavlakom,a zatim rasporediti maline Zatim piškote umakati u mleko i poređati preko malina 2×2 komada,pa šlag krem i na kraju maline.Zadnji red su piškote kvašene u mleku 1×2 komada.Premazati umućenom slatkom pavlakom.Dekorisati po svom izboru (ja sam šarala topingom od čokolade i ponovo premazala sjedinjujući slatku pavlaku i toping,a odgore sam poređala maline).Ostaviti u zamrzivač na par sati.
Tortu izvaditi iz zamrzivača i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi par minuta,pa seći i poslužiti.
Letnja poslastica koja se brzo priprem,osvežava i traži se parče više.
Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.C šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice.Mleko usuti u dublju posudu,dodati C vanilin šećer i izmešati.Piškote umakati u mleko i slagati na tacnu 4×2 komada.Preko naneti umućeni C šlag krem,a zatim rasporediti maline.Piškote umakati u mleko i poređati preko malina 3×2 komada,pa premazati umućenom slatkom pavlakom,a zatim rasporediti maline Zatim piškote umakati u mleko i poređati preko malina 2×2 komada,pa šlag krem i na kraju maline.Zadnji red su piškote kvašene u mleku 1×2 komada.Premazati umućenom slatkom pavlakom.Dekorisati po svom izboru (ja sam šarala topingom od čokolade i ponovo premazala sjedinjujući slatku pavlaku i toping,a odgore sam poređala maline).Ostaviti u zamrzivač na par sati.
Tortu izvaditi iz zamrzivača i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi par minuta,pa seći i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.