burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kremasta vanil torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

500 g mlevenog keksa

500 g mlevenog keksa sa maslacem

500 ml soka od pomorandže

125 g otopljenog margarina

1 čaša šećera

Vanil fil:

1,5 l mleka

5 C pudinga od vanile

5 kašika C čvrstina

125 g margarina

2 čaše šećera

4 kašike umućenog C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake

Dodatno:

15 krem banana

350 g jafa keksa

gazirana voda za mućenje šlag krema

sok od pomorandže za umakanje jafe

500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake za dekoraciju

Kremasta vanil torta

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.

Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.

Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.

Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.

Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.

Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.

Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.

Naši proizvodi

Kremasta vanil torta

Koraci pripreme

Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.

Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.

Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.

Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.

Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.

Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.

Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept