0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500 g mlevenog keksa
500 g mlevenog keksa sa maslacem
500 ml soka od pomorandže
125 g otopljenog margarina
1 čaša šećera
1,5 l mleka
5 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
125 g margarina
2 čaše šećera
4 kašike umućenog C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
15 krem banana
350 g jafa keksa
gazirana voda za mućenje šlag krema
sok od pomorandže za umakanje jafe
500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake za dekoraciju
Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.
Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.
Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.
Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.
Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.
Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.
Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.
Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.
Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.
Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.
Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.
Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.
Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.
Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.