burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Krem torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora:

5 belanaca

5 kašika šećera

4 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil:

5 žumanaca

7 kašika šećera

750 ml mleka

1 C puding od vanile

4 kašike C čvrstina

250 g margarina

1 kesica C vanilin šećera

I još:

200 g očišćenih višanja

100 g C šlaga

200 ml mleka ili vode

Krem torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru staviti višnje.

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin.

Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom i C vanilin šećerom.

Fil rasporediti preko višanja i preko staviti C šlag umućen sa mlekom ili vodom.

Naši proizvodi

Krem torta sa višnjama

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (25x35), podmazan ili obložen papirom za pečenje.

Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na ohlađenu koru staviti višnje.

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin.

Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom i C vanilin šećerom.

Fil rasporediti preko višanja i preko staviti C šlag umućen sa mlekom ili vodom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept