0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kore
2 kesice C Puding sa ukusom slatke pavlake
1 l mleka
10 žumanaca
400 g maslaca
400 g šećera
300 g smrznutih malina
100 g svežih malina za dekoraciju
70 g C čvrstina
500 ml slatke pavlake
180 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfix
Šarene mrvice za dekoraciju
360 ml mleka iz frižidera za šlag
Istopiti na tihoj vatri 400 g maslaca. Dodati 200 g šećera i 10 žumanaca i kuvati dok krem ne prokuva, uz stalno mešanje. Ostaviti krem od žumanaca da se ohladi.
Pomešati 300 g malina sa 200 g šećera i kuvati na tihoj vatri dok ne bace ključ.
Pomešati 70 g čvrstina sa malo hladne vode, dobro ga izmešati da se razbiju grudvice i polako sipati u maline koje kuvaju. Uz stalno mešanje kuvajte dok se maline ne zgusnu. Fil od malina ostaviti da se ohladi.
Skuvati 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1 l mleka. Pokrijte puding samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi. Tako puding neće uhvatiti koricu.
Umutiti mikserom 500 ml slatke pavlake. Ohlađeni krem od žumanaca mutiti mikserom i u njega postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku.
Priprema torte:
Krem kore iseći okruglim ramom za filovanje torti (prečnika 26 cm). Na donju koru tanko namazati ohlađeni fil od malina, preko namazati krem puding, pa krem od žumanaca.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore, i sav fil. Tortu ostaviti u frizider da se stegne, najmanje 2h.
Za to vreme odmeriti 360 ml hladnog mleka ili vode, sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 180 g C šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Dodajte i jednu kesicu kremfixa.
Umućeni šlag prebaciti u dresir kesu i filovati koru po rubu i ivicama.
Tortu ukrasiti svežim malinama i posuti šarenim mrvicama.
Istopiti na tihoj vatri 400 g maslaca. Dodati 200 g šećera i 10 žumanaca i kuvati dok krem ne prokuva, uz stalno mešanje. Ostaviti krem od žumanaca da se ohladi.
Pomešati 300 g malina sa 200 g šećera i kuvati na tihoj vatri dok ne bace ključ.
Pomešati 70 g čvrstina sa malo hladne vode, dobro ga izmešati da se razbiju grudvice i polako sipati u maline koje kuvaju. Uz stalno mešanje kuvajte dok se maline ne zgusnu. Fil od malina ostaviti da se ohladi.
Skuvati 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1 l mleka. Pokrijte puding samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi. Tako puding neće uhvatiti koricu.
Umutiti mikserom 500 ml slatke pavlake. Ohlađeni krem od žumanaca mutiti mikserom i u njega postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku.
Priprema torte:
Krem kore iseći okruglim ramom za filovanje torti (prečnika 26 cm). Na donju koru tanko namazati ohlađeni fil od malina, preko namazati krem puding, pa krem od žumanaca.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore, i sav fil. Tortu ostaviti u frizider da se stegne, najmanje 2h.
Za to vreme odmeriti 360 ml hladnog mleka ili vode, sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 180 g C šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Dodajte i jednu kesicu kremfixa.
Umućeni šlag prebaciti u dresir kesu i filovati koru po rubu i ivicama.
Tortu ukrasiti svežim malinama i posuti šarenim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.