0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
20 g svežeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
120 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica brašna
350-400 g mekog belog brašna
60 g šećera
1 prstohvat soli
60 g putera, sobne temperature
1 jaje
2 žumanca
2 kašike šećera
100 g suvog grožđa
100 g suvih šljiva
100 g suvih brusnica
Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120 ml mlakog mleka i ostavite da nadođe, nekih 10-tak minuta.
U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo.
Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta.
Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom.
Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom.
Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120 ml mlakog mleka i ostavite da nadođe, nekih 10-tak minuta.
U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo.
Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta.
Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom.
Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.