burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kokos - Vanila torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kokos kora:

5 belanca

150 g šećera

3 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

100 g kokosa

Orah kora:

5 belanca

150 g šećera

3 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

100 g mlevenih oraha

Vanila fil:

0,5 l mleka

10 žumanca

150 g šećera

2 C pudinga od vanile

250 g margarina

rendana kora od pola limuna

Kokos - Vanila torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa kad se dobije gusta smesa dodati brašno, prašak za pecivo i kokos.

Izliti smesu u pleh i peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Isti postupak uraditi i sa drugom korom samo dodati orahe.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dva pudinga razmutiti u vrelo mleko pa dodati umućena žumanca.

Mešati na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustina. Kad se fil prohladi dodati umućeni margarin.

Filovati : kokos kora, pola fila, orah kora, druga polovina fila.

Odozgo posuti kokosom ili mlevenim orasima, ili kombinacijom.

Seći štangle tek nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.

Ako kore pećete u okrugli pleh možete oblikovati i tortu od istih sastojaka.

Naši proizvodi

Kokos - Vanila torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa kad se dobije gusta smesa dodati brašno, prašak za pecivo i kokos.

Izliti smesu u pleh i peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Isti postupak uraditi i sa drugom korom samo dodati orahe.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dva pudinga razmutiti u vrelo mleko pa dodati umućena žumanca.

Mešati na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustina. Kad se fil prohladi dodati umućeni margarin.

Filovati : kokos kora, pola fila, orah kora, druga polovina fila.

Odozgo posuti kokosom ili mlevenim orasima, ili kombinacijom.

Seći štangle tek nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.

Ako kore pećete u okrugli pleh možete oblikovati i tortu od istih sastojaka.

Autor

Sonja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept