0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanca
150 g šećera
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
100 g kokosa
5 belanca
150 g šećera
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
100 g mlevenih oraha
0,5 l mleka
10 žumanca
150 g šećera
2 C pudinga od vanile
250 g margarina
rendana kora od pola limuna
Umutiti belanca sa šećerom, pa kad se dobije gusta smesa dodati brašno, prašak za pecivo i kokos.
Izliti smesu u pleh i peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Isti postupak uraditi i sa drugom korom samo dodati orahe.
Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dva pudinga razmutiti u vrelo mleko pa dodati umućena žumanca.
Mešati na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustina. Kad se fil prohladi dodati umućeni margarin.
Filovati : kokos kora, pola fila, orah kora, druga polovina fila.
Odozgo posuti kokosom ili mlevenim orasima, ili kombinacijom.
Seći štangle tek nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.
Ako kore pećete u okrugli pleh možete oblikovati i tortu od istih sastojaka.
Umutiti belanca sa šećerom, pa kad se dobije gusta smesa dodati brašno, prašak za pecivo i kokos.
Izliti smesu u pleh i peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Isti postupak uraditi i sa drugom korom samo dodati orahe.
Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dva pudinga razmutiti u vrelo mleko pa dodati umućena žumanca.
Mešati na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustina. Kad se fil prohladi dodati umućeni margarin.
Filovati : kokos kora, pola fila, orah kora, druga polovina fila.
Odozgo posuti kokosom ili mlevenim orasima, ili kombinacijom.
Seći štangle tek nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.
Ako kore pećete u okrugli pleh možete oblikovati i tortu od istih sastojaka.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.