0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
10 belanaca
1 prstohvat soli
10 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
150 g C kokosa
10 žumanaca
100 g šećera
1 C vanilin šećer
300 g čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
100 g C kokosa
2 C šlaga
Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.
U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.
Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.
Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.
Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.
Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.
U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.
Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.
Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.
Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.