burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kokos plazma torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Krem:

10 žumanaca

15 kašika šećera

8 kašika C čvrstina

800 ml mleka

250 g margarina

100 g čokolade

100 g mlevenog plazma keksa

100 g mlevenih badema

100 ml slatke pavlake

Kora:

10 belanaca

20 kašika šećera

150 g C kokosa

Dekoracija:

100 ml umućene slatke pavlake

Kokos plazma torta

Koraci pripreme

Za koru penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati C kokos i promešati varjačom.

Možete ispeći jednu koru pa podeliti na 2 dela ili peći 2 kore od po pola smese.

Peče se u zagrejanoj rerni na 175°C 30 min u papirom za pečenje obloženom plehu.

Za fil dobro umutiti žumanca sa šećerom, dodati C čvrstin i 100 ml mleka. Pomešati.

U šerpu sipati 700 ml mleka zagrejati, pa kada proključa dodati prethodno pripremljenu smesu i skuvati fil.

Ostaviti da se ohladi pa dodati umućen margarin. Podeliti na 2 dela.

U jedan dodati čokoladu koju ste prethodno otopili i mlevenu plazmu. U drugi dodajte mlevene bademe i umućenu slatku pavlaku.

Ređati koru, pa žuti fil, pa čokoladni fil, pa koru, pa čokoladni fil, pa žuti fil.

Odozgo dekorišite umućenom slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Kokos plazma torta

Koraci pripreme

Za koru penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati C kokos i promešati varjačom.

Možete ispeći jednu koru pa podeliti na 2 dela ili peći 2 kore od po pola smese.

Peče se u zagrejanoj rerni na 175°C 30 min u papirom za pečenje obloženom plehu.

Za fil dobro umutiti žumanca sa šećerom, dodati C čvrstin i 100 ml mleka. Pomešati.

U šerpu sipati 700 ml mleka zagrejati, pa kada proključa dodati prethodno pripremljenu smesu i skuvati fil.

Ostaviti da se ohladi pa dodati umućen margarin. Podeliti na 2 dela.

U jedan dodati čokoladu koju ste prethodno otopili i mlevenu plazmu. U drugi dodajte mlevene bademe i umućenu slatku pavlaku.

Ređati koru, pa žuti fil, pa čokoladni fil, pa koru, pa čokoladni fil, pa žuti fil.

Odozgo dekorišite umućenom slatkom pavlakom.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept