0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
600 ml mleka
4 žumanca
2 C vanilin šećera
1 C puding od vanile
150 g šećera
150 g margarina
300 g malina
300 g keksa
200 ml slatke pavlake
200 ml (za umakanje keksa)
Staviti mleko sa šećerom da se kuva, a prethodno odvojiti oko 200 ml da se razmuti puding i žumanca.
Kada mleko provri ukuvati puding i žumanca.
Kada se fil skuva skloniti sa vatre pa umešati margarin i mešati dok se margarin skroz ne otopi i sjedini sa filom.
Uzeti manji kalup i obložiti ga alu folijom. Ukupnu količinu keksa podeliti na tri dela (za tri reda).
Umakati keks u mleko pa ređati u kalupu jedan red. Onda preliti sa polovinom fila, pa rasporediti polovinu malina.
Postupak ponoviti, keks, fil, maline i na kraju zavšiti keksom. Pokriti folijom.
Ostaviti u frižideru najbolje preko noći.
Onda sutra dan okrenuti naopako, izvaditi iz kalupa.
Izmutiti slatku pavlaku pa premazati tortu.
Staviti mleko sa šećerom da se kuva, a prethodno odvojiti oko 200 ml da se razmuti puding i žumanca.
Kada mleko provri ukuvati puding i žumanca.
Kada se fil skuva skloniti sa vatre pa umešati margarin i mešati dok se margarin skroz ne otopi i sjedini sa filom.
Uzeti manji kalup i obložiti ga alu folijom. Ukupnu količinu keksa podeliti na tri dela (za tri reda).
Umakati keks u mleko pa ređati u kalupu jedan red. Onda preliti sa polovinom fila, pa rasporediti polovinu malina.
Postupak ponoviti, keks, fil, maline i na kraju zavšiti keksom. Pokriti folijom.
Ostaviti u frižideru najbolje preko noći.
Onda sutra dan okrenuti naopako, izvaditi iz kalupa.
Izmutiti slatku pavlaku pa premazati tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.