0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 l mleka
250 g šećera
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
200 ml vode
200 g šećera
1/2 kg crvenog voća (jagode, maline, višnje, šumsko voće)
2 C pudinga od vanile
100 g čokolade
2 kašike ulja
3 C šlag krema od vanile
Ispeći piškotu od 5 jaja i poprskati je sokom.
Žuti fil:
U mleku skuvati C puding sa šećerom, ohladiti i dodati umućen margarin.
Voćni fil:
U 200 ml vode staviti šećer i malo prokuvati. Kad se šećer malo ušpinuje staviti voće, par minuta da počne ključati i u to dodati 2 C pudinga od vanile razmućena u 200 ml hladne vode.
Kad se zgusne, skinuti i topao fil sipati na piškotu.
Kad se skroz ohladi staviti žuti fil, pa glazuru i na kraju C šlag krem umućen po uputstvu. Ukrasiti voćem!
Ispeći piškotu od 5 jaja i poprskati je sokom.
Žuti fil:
U mleku skuvati C puding sa šećerom, ohladiti i dodati umućen margarin.
Voćni fil:
U 200 ml vode staviti šećer i malo prokuvati. Kad se šećer malo ušpinuje staviti voće, par minuta da počne ključati i u to dodati 2 C pudinga od vanile razmućena u 200 ml hladne vode.
Kad se zgusne, skinuti i topao fil sipati na piškotu.
Kad se skroz ohladi staviti žuti fil, pa glazuru i na kraju C šlag krem umućen po uputstvu. Ukrasiti voćem!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.