0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
6 belanca
10 kašika šećera
2 kašike brašna
300 g malina
6 kašika šećera
200 ml vode
1 kesica C pudinga od maline
1 kašika C čvrstina (gustina)
400 g mleka
6 žumanca
3 kašike brašna
6 kašika šećera
150 g margarina
100 g čokolade
250 g C šlaga
Izmutiti belanca u čvrst šam potom dodati šećer dobro sve izmiksati i na kraju umešati brašno.
Pripremljenu smesu izliti u duguljast pleh obložen papirom za pečenje i koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Staviti maline u posebnu šerpicu pa sipati šećer i vodu. Sastojke zagrevati dok smesa ne počne da vri, a onda ukuvati puding i C čvrstin. Treba da se dobije gust žele.
Dok je još vruć, žele od malina preliti preko kore. Pripremiti drugi fil.
Staviti mleko da se kuva, a mikserom umutiti žumanca brašno i šećer u penušavu smesu. Izmiksanu smesu uliti u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga onda sjediniti sa umućenim margarinom.
Gotov fil premazati preko želea od malina. Istopiti čokoladu i preliti preko žutog fila.
Sačekati da se dobro ohladi, a potom umutiti C šlag i njime ukrasiti celu tortu.
Izmutiti belanca u čvrst šam potom dodati šećer dobro sve izmiksati i na kraju umešati brašno.
Pripremljenu smesu izliti u duguljast pleh obložen papirom za pečenje i koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Staviti maline u posebnu šerpicu pa sipati šećer i vodu. Sastojke zagrevati dok smesa ne počne da vri, a onda ukuvati puding i C čvrstin. Treba da se dobije gust žele.
Dok je još vruć, žele od malina preliti preko kore. Pripremiti drugi fil.
Staviti mleko da se kuva, a mikserom umutiti žumanca brašno i šećer u penušavu smesu. Izmiksanu smesu uliti u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga onda sjediniti sa umućenim margarinom.
Gotov fil premazati preko želea od malina. Istopiti čokoladu i preliti preko žutog fila.
Sačekati da se dobro ohladi, a potom umutiti C šlag i njime ukrasiti celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.