0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje gotovih kora
0,25 l soka od jagoda ili mleka za natapanje kora
700 g jagoda
5-6 kašika C čvrstina
100 ml vode + 150 ml vode
300 g šećera
2 kesice C pudinga od jagode
4 kesice C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
300 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
3 kašike mleka
U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati.
Kada smesa proključa dodati prethodno dobro razmućen C puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da jos jednom proključa uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila pokorica.
Zatim u drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice C pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka da nema grudvica.
Kada mleko u velikoj šerpi priključa dodati razmućen puding i mešati dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Poređati jednu gotovu koru i nakvasiti je sa sokom od jagoda ili mlekom, zatim staviti ohlađen crveni fil.
Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila.
Staviti na par minuta u frizider da se stegne čokolada.
Preko čokolade namazati žuti fil od C pudinga.
I tako ređati sve dok imate kora.
Ukrasiti po želji.
U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati.
Kada smesa proključa dodati prethodno dobro razmućen C puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da jos jednom proključa uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila pokorica.
Zatim u drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice C pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka da nema grudvica.
Kada mleko u velikoj šerpi priključa dodati razmućen puding i mešati dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Poređati jednu gotovu koru i nakvasiti je sa sokom od jagoda ili mlekom, zatim staviti ohlađen crveni fil.
Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila.
Staviti na par minuta u frizider da se stegne čokolada.
Preko čokolade namazati žuti fil od C pudinga.
I tako ređati sve dok imate kora.
Ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.