burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kapri torta sa gotovim korama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje gotovih kora

0,25 l soka od jagoda ili mleka za natapanje kora

Za crveni fil:

700 g jagoda

5-6 kašika C čvrstina

100 ml vode + 150 ml vode

300 g šećera

2 kesice C pudinga od jagode

Za žuti fil:

4 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

1 margarin

Za čokoladni deo:

300 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

3 kašike mleka

Kapri torta sa gotovim korama

Koraci pripreme

U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati.

Kada smesa proključa dodati prethodno dobro razmućen C puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da jos jednom proključa uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila pokorica.

Zatim u drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice C pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka da nema grudvica.

Kada mleko u velikoj šerpi priključa dodati razmućen puding i mešati dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.

Poređati jednu gotovu koru i nakvasiti je sa sokom od jagoda ili mlekom, zatim staviti ohlađen crveni fil.

Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila.

Staviti na par minuta u frizider da se stegne čokolada.

Preko čokolade namazati žuti fil od C pudinga.

I tako ređati sve dok imate kora.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Kapri torta sa gotovim korama

Koraci pripreme

U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati.

Kada smesa proključa dodati prethodno dobro razmućen C puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da jos jednom proključa uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila pokorica.

Zatim u drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice C pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka da nema grudvica.

Kada mleko u velikoj šerpi priključa dodati razmućen puding i mešati dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.

Poređati jednu gotovu koru i nakvasiti je sa sokom od jagoda ili mlekom, zatim staviti ohlađen crveni fil.

Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila.

Staviti na par minuta u frizider da se stegne čokolada.

Preko čokolade namazati žuti fil od C pudinga.

I tako ređati sve dok imate kora.

Ukrasiti po želji.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept