burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

10 belanca

20 kašika šećera

1 kašika sirćeta

1 fil:

1/2 l mleka

10 žumanca

10 kašika šećera

15 kašika C gustina

1 C vanilin šećer

1/2 margarina

Drugi fil:

300 g šećera

300 g jagoda

2 C pudinga od jagode

malo mleka

1/2 margarina

1 C vanilin šećer

Za dekoraciju:

C Slag ili čokolada

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 20 kašika šećera, kada bude skoro gotov šam pri kraju dodati 1 kašiku sirćeta.

Peći na foliji 15 minuta na 150 stepeni, potom smanjiti na 50 stepeni i peći još 15 min.

Prvi fil:
U 1/2 l mleka staviti 10 žumanaca, 10 kašika šećera i 15 kašika gustina, dobro ukuvati dok ne dobijete gustu smesu, pa kada se ohladi dodaje se pola margarina i 1 C vanilin šećer.

Drugi fil:
300 g šećera ušpinovati sa 300 dl vode, dodati 300 g jagoda, pa kada provri dodati 2 C pudinga od jagode prethodno razmućena u malo hladnog mleka.

Kada se ohladi dodati pola margarina i vanilin šećera.

Postupak:
Kora, prvi fil, drugi fil, po izboru možete staviti odozgo šlag ili čokoladu, ja sam kombinovala!

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 10 belanaca sa 20 kašika šećera, kada bude skoro gotov šam pri kraju dodati 1 kašiku sirćeta.

Peći na foliji 15 minuta na 150 stepeni, potom smanjiti na 50 stepeni i peći još 15 min.

Prvi fil:
U 1/2 l mleka staviti 10 žumanaca, 10 kašika šećera i 15 kašika gustina, dobro ukuvati dok ne dobijete gustu smesu, pa kada se ohladi dodaje se pola margarina i 1 C vanilin šećer.

Drugi fil:
300 g šećera ušpinovati sa 300 dl vode, dodati 300 g jagoda, pa kada provri dodati 2 C pudinga od jagode prethodno razmućena u malo hladnog mleka.

Kada se ohladi dodati pola margarina i vanilin šećera.

Postupak:
Kora, prvi fil, drugi fil, po izboru možete staviti odozgo šlag ili čokoladu, ja sam kombinovala!

Autor

Ivana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept