0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25-30 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25-30 parčeta
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
2 kašike mleka
2 kašike ulja
1 C prašak za pecivo
300 g jagoda
200 ml vode
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
1 C puding od jagode
100 g čokolade za kuvanje
800 ml mleka
4 C pudinga od vanile
5 kašika šećera
1 margarin
C šlag krem beli
Umutiti sve sastojke za koru, razliti u pleh, peći na 200 C oko 20 min.
Žele:
Samleti jagode, dodati šećer, ostaviti da odstoji 10-tak min. Vodu staviti da provri, zatim ume[ati jagode i dodati C puding od jagode. Skuvati.
Preliti vruć žele, preko ohlađene kore. Kada se žele ohladi, preliti sa 100 g otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne.
Fil:
U 800 ml mleka, skuvati C puding sa šećerom, kada se fil ohladi, dodati 1 margarin i umutiti. Zatim premazati preko čokolade i odozgo staviti C šlag.
Umutiti sve sastojke za koru, razliti u pleh, peći na 200 C oko 20 min.
Žele:
Samleti jagode, dodati šećer, ostaviti da odstoji 10-tak min. Vodu staviti da provri, zatim ume[ati jagode i dodati C puding od jagode. Skuvati.
Preliti vruć žele, preko ohlađene kore. Kada se žele ohladi, preliti sa 100 g otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne.
Fil:
U 800 ml mleka, skuvati C puding sa šećerom, kada se fil ohladi, dodati 1 margarin i umutiti. Zatim premazati preko čokolade i odozgo staviti C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.