burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-30

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-30

Sastojci

3 manja pakovanja piškota

1 l + 200 ml mleka

3 kesice C pudinga od vanile

250 g margarina

25 kašika šećera

1 l soka od jagode

3 kesice C pudinga od jagode

300 g jagoda

200 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Kapri torta

Koraci pripreme

Potopiti piškote u mleku (oko 200 ml), poređati na tacnu.

Fil 1:
U 700 ml soka od jagode dodati 15 kašika šećera i 300 g jagoda. Kuvati do ključanja.

U preostali sok od 300 ml umešati C puding od jagode i ukuvati. Tako vreo fil prosuti preko piškota i ostaviti da se hladi.

Fil 2:
U 700 ml mleka i 10 kašika šećera, kada proključa, dodati preostalih 300 ml mleka umućena sa 3 C pudinga od vanile i skuvati puding.

Kada se ohladi dodati 250 g margarina i umutiti da se smesa ujedini.

Kada su oba fila ohlađena, premazati fil od vanile preko fila od jagoda.

Otopiti 200 g crne čokolade pa premazati preko fila od vanile.

Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati tortu.

Ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Potopiti piškote u mleku (oko 200 ml), poređati na tacnu.

Fil 1:
U 700 ml soka od jagode dodati 15 kašika šećera i 300 g jagoda. Kuvati do ključanja.

U preostali sok od 300 ml umešati C puding od jagode i ukuvati. Tako vreo fil prosuti preko piškota i ostaviti da se hladi.

Fil 2:
U 700 ml mleka i 10 kašika šećera, kada proključa, dodati preostalih 300 ml mleka umućena sa 3 C pudinga od vanile i skuvati puding.

Kada se ohladi dodati 250 g margarina i umutiti da se smesa ujedini.

Kada su oba fila ohlađena, premazati fil od vanile preko fila od jagoda.

Otopiti 200 g crne čokolade pa premazati preko fila od vanile.

Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati tortu.

Ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept