0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20-30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30
3 manja pakovanja piškota
1 l + 200 ml mleka
3 kesice C pudinga od vanile
250 g margarina
25 kašika šećera
1 l soka od jagode
3 kesice C pudinga od jagode
300 g jagoda
200 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
Potopiti piškote u mleku (oko 200 ml), poređati na tacnu.
Fil 1:
U 700 ml soka od jagode dodati 15 kašika šećera i 300 g jagoda. Kuvati do ključanja.
U preostali sok od 300 ml umešati C puding od jagode i ukuvati. Tako vreo fil prosuti preko piškota i ostaviti da se hladi.
Fil 2:
U 700 ml mleka i 10 kašika šećera, kada proključa, dodati preostalih 300 ml mleka umućena sa 3 C pudinga od vanile i skuvati puding.
Kada se ohladi dodati 250 g margarina i umutiti da se smesa ujedini.
Kada su oba fila ohlađena, premazati fil od vanile preko fila od jagoda.
Otopiti 200 g crne čokolade pa premazati preko fila od vanile.
Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati tortu.
Ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.
Potopiti piškote u mleku (oko 200 ml), poređati na tacnu.
Fil 1:
U 700 ml soka od jagode dodati 15 kašika šećera i 300 g jagoda. Kuvati do ključanja.
U preostali sok od 300 ml umešati C puding od jagode i ukuvati. Tako vreo fil prosuti preko piškota i ostaviti da se hladi.
Fil 2:
U 700 ml mleka i 10 kašika šećera, kada proključa, dodati preostalih 300 ml mleka umućena sa 3 C pudinga od vanile i skuvati puding.
Kada se ohladi dodati 250 g margarina i umutiti da se smesa ujedini.
Kada su oba fila ohlađena, premazati fil od vanile preko fila od jagoda.
Otopiti 200 g crne čokolade pa premazati preko fila od vanile.
Umutiti 200 ml slatke pavlake i premazati tortu.
Ostaviti par sati u frižideru da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.