burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25 parčeta

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25 parčeta

Sastojci

Kora:

9 belanca

15 kašika šećera

12 kašika oraha

2 kašike brašna

Crvena krema:

500 g jagoda

200 g šećera

2 C pudinga od jagode

2 kašike C čvrstina

Žuta krema:

18 žumanca

3 kašike brašna

3 kašike C čvrstina

200 g šećera

2 C vanilin šećera

250 g margarina

200 g čokolade

5 kašika ulja

5 kašika mleka

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 9 belanca sa 15 kašika šećera, dodati 12 kašika oraha i 2 kašike brašna. Peći na 180 stepeni 25 minuta. Napraviti još jednu koricu.

Crvena krema:
500 g jagoda kuvati sa 200 g šećera. Posebno umutiti 2 C pudinga od jagode sa malo vode i 2 kašike C čvrstina. Zakuvati kremu.

Žuta krema:
18 žumanca umutiti mikserom sa 3 kašike brašna, 3 kašike C čvrstina. Smesu sipati u provrelo mleko (500 ml) gde ste dodali 200 g šećera i 2 C vanilin šećera. Zakuvati.

Kad se krema ohladi umutiti sa 250 g margarina.

Potrebno jos 200 g čokolade za kuvanje u koje se doda 5 kašika ulja i 5 kašika mleka. Rastopiti.

Ređati: kora, crvena krema pola, žuta krema pola, pola čokolade, kora...

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 9 belanca sa 15 kašika šećera, dodati 12 kašika oraha i 2 kašike brašna. Peći na 180 stepeni 25 minuta. Napraviti još jednu koricu.

Crvena krema:
500 g jagoda kuvati sa 200 g šećera. Posebno umutiti 2 C pudinga od jagode sa malo vode i 2 kašike C čvrstina. Zakuvati kremu.

Žuta krema:
18 žumanca umutiti mikserom sa 3 kašike brašna, 3 kašike C čvrstina. Smesu sipati u provrelo mleko (500 ml) gde ste dodali 200 g šećera i 2 C vanilin šećera. Zakuvati.

Kad se krema ohladi umutiti sa 250 g margarina.

Potrebno jos 200 g čokolade za kuvanje u koje se doda 5 kašika ulja i 5 kašika mleka. Rastopiti.

Ređati: kora, crvena krema pola, žuta krema pola, pola čokolade, kora...

Autor

Brankica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept