0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
9 belanaca
300 g šećera
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
600 ml mleka
2 C vanilin pudinga
300 g šećera
9 žumanaca
250 g margarina
200 g C šlag krema
200 ml kisele vode
500 g jagoda
300 g šećera
2 C pudinga od jagoda
Za koru 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta.
Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
Fil:
Žumanca pomešati sa šećerom, umutiti,i dodati razmućen C puding vanila.
Mleko staviti da provri, dodati u mleko 300 g kristal šećera, kuvati, pa dodati smesu sa jajima i pudingom i kuvati da se dobije fina krema.
Kada se ohladi umešati margarin.
C Šlag krem ulupati u penu i namazati na fil.
Za koru 9 belanaca ulupati sa šećerom, dodati brašno i sirće. Na 180 stepeni peći oko 20 minuta.
Jagode pomešati sa šećerom, izgnječiti ih i staviti da se kuvaju. Kada provri, dodati puding, mešati i još vruć žele staviti preko hladne kore.
Fil:
Žumanca pomešati sa šećerom, umutiti,i dodati razmućen C puding vanila.
Mleko staviti da provri, dodati u mleko 300 g kristal šećera, kuvati, pa dodati smesu sa jajima i pudingom i kuvati da se dobije fina krema.
Kada se ohladi umešati margarin.
C Šlag krem ulupati u penu i namazati na fil.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.