burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1 veća kutija piškota

7 dl soka od jagode

2 kesice C pudinga od jagode

500 g jagoda

18 kašika šećera

1 margarin

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

150 g čokolade za kuvanje

C šlag beli

Kapri torta

Koraci pripreme

Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.

U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.

U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.

Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.

Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.

Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.

Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.

Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.

U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.

U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.

Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.

Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.

Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.

Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.

Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept