0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
1 veća kutija piškota
7 dl soka od jagode
2 kesice C pudinga od jagode
500 g jagoda
18 kašika šećera
1 margarin
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
150 g čokolade za kuvanje
C šlag beli
Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.
U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.
U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.
Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.
Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.
Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.
Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.
Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.
Jagode odmrznuti, pa im dodati malo soka od jagode i 9 kašika šećera. Kuvati dok jagode sasvim ne omekšaju.
U malo soka razmutiti puding od jagode, pa puding ukuvati na uobičajen način.
U okrugli kalup za torte poređati piškote natopljene u sok od jagode i preliti ih vrućim filom od jagode.
Mleko skuvati sa preostalim šećerom, pa mu dodati razmućeni puding od vanile. Skuvati na uobičajen način i ostaviti da se sasvim ohladi.
Margarin penasto umutiti, pa mu postepeno dodavati ohlađen fil od vanile kašiku po kašiku. Vanila fil naneti preko fila od jagode.
Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj vatri sa malo ulja, pa preliti preko fila od vanile.
Tortu ostaviti u frižideru preko noći da se filovi lepo sjedine i stegnu.
Sutradan skinuti obruč i tortu ukrasiti šlagom ili po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.