burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za patišpanj:

9 belanaca

18 kašika šećera

1 kašika brašna+malo za posipanje

100 g mlevenih oraha

1/2 kesice C praška za pecivo

ulje

Za prvi fil:

300 g šećera

1/2 šolje vode

500 g višanja (ili malina, jagoda)

2 C praška za puding od jagode ili maline

9 kašika vode

1 kesica C želatina

Za drugi fil:

9 žumanaca

250 g šećera

6 kašika brašna

500 ml mleka

250 g margarina

Za čokoladni preliv:

100 g čokolade za kuvanje

40 g margarina

Kapri torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti belanca i dodati šećer. Dodati brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe. Peći u nauljenom i pobrašnjenom plehu 20 minuta na 170 C.

Prvi fil:
U šerpi pomešati pola šolje vode, šećer i seckano voće. Malo prokuvati. Odvojeno pomešati C želatin i C prašak za puding sa vodom.

Smesu sa C želatinom promešati sa voćnom smesom i kuvati dok se ne zgusne. Preliti time koru i ostaviti da se hladi.

Drugi fil:
Umutiti žumanca i 125 g šećera, dodati malo mleka i brašno. U šerpi istopiti (karamelizovati) 125 g šećera i preliti mlekom, kad prokuva dodati smesu sa žumancima.

Ohladiti i umutiti sa margarinom. Drugi fil naneti preko fila od višanja.

Čokoladni preliv:
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu sa margarinom i time preliti tortu.

Naši proizvodi

Kapri torta

Koraci pripreme

Patišpanj:
Umutiti belanca i dodati šećer. Dodati brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe. Peći u nauljenom i pobrašnjenom plehu 20 minuta na 170 C.

Prvi fil:
U šerpi pomešati pola šolje vode, šećer i seckano voće. Malo prokuvati. Odvojeno pomešati C želatin i C prašak za puding sa vodom.

Smesu sa C želatinom promešati sa voćnom smesom i kuvati dok se ne zgusne. Preliti time koru i ostaviti da se hladi.

Drugi fil:
Umutiti žumanca i 125 g šećera, dodati malo mleka i brašno. U šerpi istopiti (karamelizovati) 125 g šećera i preliti mlekom, kad prokuva dodati smesu sa žumancima.

Ohladiti i umutiti sa margarinom. Drugi fil naneti preko fila od višanja.

Čokoladni preliv:
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu sa margarinom i time preliti tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept