burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jagoda torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

10 jaja (samo belanca)

260 g šećera

150 g C kokosa

3 kašike brašna

1 kašika sirćeta

2 C pudinga od vanile

1 l mleka

1 margarin

200 g C šećera u prahu

C šlag

250 g jagoda

Jagoda torta

Koraci pripreme

Ulupati čvrst sneg od 10 belanaca sa 260 g C šećera. Dobro umutiti, dodati 150 gr C kokosa, 3 kašike brašna i 1 kašiku sirćeta.

Stavljamo u veći pleh, u koji smo stavili papir za kolače i sipamo masu.

Zatim stavljamo da se peče, suši, prvo na 200 stepeni i polako smanjujemo temperaturu dok ne bude 150 stepeni.

Ostavimo da se suši oko 2 sata. Kada je pečeno, prekrijemo čistom mokrom krpom i ostavimo da stoji.

Fil:
Skuvamo 2 C pudinga od vanile u 1 litri mleka i ostavimo da se hladi. Kada se ohladilo u umućeni margarin, dodamo C pudding, 200 g C šećera u prahu i dalje mutimo.

Kada je skoro umućeno, stavljamo i jedan C šlag i još samo malo promešamo. U međuvremenu operemo jagode i isečemo na pola i ostavimo.

U tacnu četvrtastog oblika stavljamo prvu koru, onu što smo pekli presečemo na dva dela i na to stavljamo pola fila, ređamo iseckane jagode i ostatak fila.

Preko toga umućeni C šlag i ukrašavamo po želji, sa tim što ređamo i polutke jagoda.

Naši proizvodi

Jagoda torta

Koraci pripreme

Ulupati čvrst sneg od 10 belanaca sa 260 g C šećera. Dobro umutiti, dodati 150 gr C kokosa, 3 kašike brašna i 1 kašiku sirćeta.

Stavljamo u veći pleh, u koji smo stavili papir za kolače i sipamo masu.

Zatim stavljamo da se peče, suši, prvo na 200 stepeni i polako smanjujemo temperaturu dok ne bude 150 stepeni.

Ostavimo da se suši oko 2 sata. Kada je pečeno, prekrijemo čistom mokrom krpom i ostavimo da stoji.

Fil:
Skuvamo 2 C pudinga od vanile u 1 litri mleka i ostavimo da se hladi. Kada se ohladilo u umućeni margarin, dodamo C pudding, 200 g C šećera u prahu i dalje mutimo.

Kada je skoro umućeno, stavljamo i jedan C šlag i još samo malo promešamo. U međuvremenu operemo jagode i isečemo na pola i ostavimo.

U tacnu četvrtastog oblika stavljamo prvu koru, onu što smo pekli presečemo na dva dela i na to stavljamo pola fila, ređamo iseckane jagode i ostatak fila.

Preko toga umućeni C šlag i ukrašavamo po želji, sa tim što ređamo i polutke jagoda.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept