0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
8 jaja
4 kašike brašna
12 kašika mlevenog prepečenog lešnika
1 kesica C praška za pecivo
šećer
1 kesica C vanila pudinga
1/2 pakovanja margarina ili putera (125 g)
mleko
1 kesica C krem šlaga
1 kg jagoda
Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanaca umutiti sa 8 kašika šećera, dodati 12 kašika mlevenog prepečenog lešnika, 4 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo.
Izliti u veliki pleh i ispeći koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Koricu ohladiti i podeliti na 3 dela.
Staviti 300 ml mleka da se kuva pa umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i vanila pudingom. Sipati u mleko i skuvati. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati jagode i lagano ih usitniti dok se kuvaju. Dodati nekoliko kašika šećera ukoliko su jagode kisele.
U ohlađen puding umutiti margarin.
Na korice najpre naneti jagode pa žuti krem,tako 3 puta.
Ostaviti tortu da se ohladi, a zatim umutiti šlag i ukrasiti tortu jagodama.
Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanaca umutiti sa 8 kašika šećera, dodati 12 kašika mlevenog prepečenog lešnika, 4 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo.
Izliti u veliki pleh i ispeći koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Koricu ohladiti i podeliti na 3 dela.
Staviti 300 ml mleka da se kuva pa umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i vanila pudingom. Sipati u mleko i skuvati. Ostaviti da se ohladi.
Za to vreme skuvati jagode i lagano ih usitniti dok se kuvaju. Dodati nekoliko kašika šećera ukoliko su jagode kisele.
U ohlađen puding umutiti margarin.
Na korice najpre naneti jagode pa žuti krem,tako 3 puta.
Ostaviti tortu da se ohladi, a zatim umutiti šlag i ukrasiti tortu jagodama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.