burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

https://zorinirecepti.blogspot.com/#:~:text=kola%C4%8Di%2C%20poslastice-,Rozen%20torta%20sa%20kremom%20i%20vi%C5%A1njama,-Ukoliko%20%C5%BEelite%20da

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

1 komad Rozen korica

3 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

300 g kisele pavlake

3 pune kašika C Šećer u prahu

2 kesica C Vanilin šećer

300 g višanja bez koštica (može iz friza)

200 ml vode

5 kašika šećera

5 kašika C Čvrstin

https://zorinirecepti.blogspot.com/#:~:text=kola%C4%8Di%2C%20poslastice-,Rozen%20torta%20sa%20kremom%20i%20vi%C5%A1njama,-Ukoliko%20%C5%BEelite%20da

Ukoliko želite da napravite tortu koja se ne peče, ova brza torta je pravi izbor za vas. Kremasta je i fenomenalnog ukusa a fil od višanja joj daje poseban kiselkast i osvežavajući ukus. Umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće poput malina, jagoda, kupina i sl. Ja sam ovu tortu pravila za Uskrs a veoma je pogodna za razne prilike (kada vam se najave iznenadni gosti, za slavsku trpezu i sl.) Od ♥ vam je preporučujem...

Koraci pripreme

Fil od višanja:

Prvo pripremite fil od višanja tako što ćete u sud staviti višnje (ja sam koristila iz friza), zatim dodajte šećer i stavite da se lagano kuva dok ne provri. Posebno u vodi razmutite gustin pa ga dodajte u višnje. Kuvajte uz mešanje još neki minut, tj. dok ne počne da se zgušnjava, pa sklonite sa vatre.

Beli krem:

Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži a zatim dodajte kiselu pavlaku, vanilu i prah šećer. Nastavite da mutite mikserom najmanjom brzinom dok se smesa ne izjednači (oko 3-4 min,).

Slaganje:

Na odgovarajuću tacnu oblika rozen korica, stavite prvu koricu pa je mremažite sa 5-6 kašika belog krema, stavite drugu koricu pa i nju premažite belim kremom... zatim stavite treću koricu pa je premažite polovinom fila od višanja... ponovite isti postupak još jednom. Zadnju koricu premažite ostatkom belog krema.

Dekoracija i hladjenje:

Tortu dekorišite po želji, pa je stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Prijatno!

Naši proizvodi

https://zorinirecepti.blogspot.com/#:~:text=kola%C4%8Di%2C%20poslastice-,Rozen%20torta%20sa%20kremom%20i%20vi%C5%A1njama,-Ukoliko%20%C5%BEelite%20da

Ukoliko želite da napravite tortu koja se ne peče, ova brza torta je pravi izbor za vas. Kremasta je i fenomenalnog ukusa a fil od višanja joj daje poseban kiselkast i osvežavajući ukus. Umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće poput malina, jagoda, kupina i sl. Ja sam ovu tortu pravila za Uskrs a veoma je pogodna za razne prilike (kada vam se najave iznenadni gosti, za slavsku trpezu i sl.) Od ♥ vam je preporučujem...

Koraci pripreme

Fil od višanja:

Prvo pripremite fil od višanja tako što ćete u sud staviti višnje (ja sam koristila iz friza), zatim dodajte šećer i stavite da se lagano kuva dok ne provri. Posebno u vodi razmutite gustin pa ga dodajte u višnje. Kuvajte uz mešanje još neki minut, tj. dok ne počne da se zgušnjava, pa sklonite sa vatre.

Beli krem:

Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži a zatim dodajte kiselu pavlaku, vanilu i prah šećer. Nastavite da mutite mikserom najmanjom brzinom dok se smesa ne izjednači (oko 3-4 min,).

Slaganje:

Na odgovarajuću tacnu oblika rozen korica, stavite prvu koricu pa je mremažite sa 5-6 kašika belog krema, stavite drugu koricu pa i nju premažite belim kremom... zatim stavite treću koricu pa je premažite polovinom fila od višanja... ponovite isti postupak još jednom. Zadnju koricu premažite ostatkom belog krema.

Dekoracija i hladjenje:

Tortu dekorišite po želji, pa je stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Prijatno!

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept