burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaOko 30 parčeta

Havana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
Oko 30 parčeta

Sastojci

130 ml mleka

15 kašika šećera

4 C želatina

500 g C šlaga + 200 g C šlaga

3 C šlag krema od vanile

300 g mlevenog keksa

400 g čokoladne mlevene napolitanke

1,5 kg banana

(može maline, jagode, kivi... po želji)

Havana torta

Koraci pripreme

Mleko skuvati sa šećerom, kada provri dodati C želatin (želatin prethodno pomešati sa malo vodom da nabubri).

Skloniti odmah sa vatre i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi staviti u mleko 500 g C šlaga i šlag krem od vanile mutiti sa mikserom sve dok nedobijete kremasti fil.

Fil podeliti u tri dela, u jedan staviti mleveni keks, u drugi čokoladne napolitanke.

U kalup prvo stavite fil od mlevenog keksa, preko njega polovinu žutog fila, iseckane banane na kolutiće, ostatak žutog fila i fil odčcokoladnih napolitanki.

Ostaviti da se hladi, trebalo bi malo duže da se hladi da bi se stegla.

Ako nemate kalup sa obručem može i u dublju šerpu samo obrnutim redom. Čoko fil, žuti fil, voće, žuti fil, mleveni keks. Kada se stegne okrenuti tortu na tacnu.

Kada se torta stegne izmutiti C šlag i ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Havana torta

Koraci pripreme

Mleko skuvati sa šećerom, kada provri dodati C želatin (želatin prethodno pomešati sa malo vodom da nabubri).

Skloniti odmah sa vatre i ostaviti da se hladi. Kada se ohladi staviti u mleko 500 g C šlaga i šlag krem od vanile mutiti sa mikserom sve dok nedobijete kremasti fil.

Fil podeliti u tri dela, u jedan staviti mleveni keks, u drugi čokoladne napolitanke.

U kalup prvo stavite fil od mlevenog keksa, preko njega polovinu žutog fila, iseckane banane na kolutiće, ostatak žutog fila i fil odčcokoladnih napolitanki.

Ostaviti da se hladi, trebalo bi malo duže da se hladi da bi se stegla.

Ako nemate kalup sa obručem može i u dublju šerpu samo obrnutim redom. Čoko fil, žuti fil, voće, žuti fil, mleveni keks. Kada se stegne okrenuti tortu na tacnu.

Kada se torta stegne izmutiti C šlag i ukrasiti po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept