burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Eskimko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 velike kutije piškota

400 g šećera

500 ml vode

300-500 g višanja ili jagoda

5 kesica C Eskimko sladoleda sa ukusom stracciatella

2 kesice C želatina

800 ml mleka

100 g čokolade

2 kesice C pudinga sa ukusom maline ili jagode

2 kašike brašna ili C čvrstina

3 kesice C šlaga classic

Eskimko torta

Koraci pripreme

Piškote natopite mlekom i poređajte u dublji pleh.

Skuvajte fil kao za Kapri tortu: 400 g šećera i 500 ml vode stavite da provri, ubacite 300-500 g višanja ili jagoda, prokuvajte malo, pa u to dodajte dva pudinga od jagode ili maline sa 2 kašike brašna ili gustina, koji ste razmutili sa delom vode pre nego sto ste stavili da se kuva sa šećerom.

Tako vruć fil premažite preko piškota. Na taj fil nanesite još jedan red piškota natopljenih mlekom.

Umutite 5 kesica Eskimka stracciatella sa 800 ml mleka, dodajte 2 kesice želatina koji je rastopljen kao sto je gore već opisano i narendajte 100 g čokolade.

Nanesite sladoled preko piškota, stavite u frižider da se stegne, pa premažite sa tri umućena šlaga.

Naši proizvodi

Eskimko torta

Koraci pripreme

Piškote natopite mlekom i poređajte u dublji pleh.

Skuvajte fil kao za Kapri tortu: 400 g šećera i 500 ml vode stavite da provri, ubacite 300-500 g višanja ili jagoda, prokuvajte malo, pa u to dodajte dva pudinga od jagode ili maline sa 2 kašike brašna ili gustina, koji ste razmutili sa delom vode pre nego sto ste stavili da se kuva sa šećerom.

Tako vruć fil premažite preko piškota. Na taj fil nanesite još jedan red piškota natopljenih mlekom.

Umutite 5 kesica Eskimka stracciatella sa 800 ml mleka, dodajte 2 kesice želatina koji je rastopljen kao sto je gore već opisano i narendajte 100 g čokolade.

Nanesite sladoled preko piškota, stavite u frižider da se stegne, pa premažite sa tri umućena šlaga.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept