burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčeta

Eskimko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčeta

Sastojci

1,5 l mleka

20 kašika šećera

6 C želatina

500 g C šlaga

300 g mlevene plazme

300 g rendane čokolade

2 C eskimko sladoleda od jagode

Eskimko torta

Koraci pripreme

Skuvati 1,5 l mleka sa 20 kašika šećera.

Posebno rastvoriti 6 želatina u šoljici tople vode. Sipati u mleko i kuvati 10-tak minuta.

Staviti da se ohladi, pa u zamrzivač na 20 min., a za to vreme povremeno mešati.

Umutiti 500 g C šlaga mikserom i u njega postepeno dodavati ohlađen želatin.

Smesu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 300 g mlevene plazme, u drugi deo 2 C eskimko sladoleda od jagode rastvorena u malo vode, a u treći deo dodati 200 g rendane čokolade.

Staviti da prenoći, pa ukrasiti sa 100 g čokolade.

Naši proizvodi

Eskimko torta

Koraci pripreme

Skuvati 1,5 l mleka sa 20 kašika šećera.

Posebno rastvoriti 6 želatina u šoljici tople vode. Sipati u mleko i kuvati 10-tak minuta.

Staviti da se ohladi, pa u zamrzivač na 20 min., a za to vreme povremeno mešati.

Umutiti 500 g C šlaga mikserom i u njega postepeno dodavati ohlađen želatin.

Smesu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 300 g mlevene plazme, u drugi deo 2 C eskimko sladoleda od jagode rastvorena u malo vode, a u treći deo dodati 200 g rendane čokolade.

Staviti da prenoći, pa ukrasiti sa 100 g čokolade.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept