0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30 parčeta
1,5 l mleka
20 kašika šećera
6 C želatina
500 g C šlaga
300 g mlevene plazme
300 g rendane čokolade
2 C eskimko sladoleda od jagode
Skuvati 1,5 l mleka sa 20 kašika šećera.
Posebno rastvoriti 6 želatina u šoljici tople vode. Sipati u mleko i kuvati 10-tak minuta.
Staviti da se ohladi, pa u zamrzivač na 20 min., a za to vreme povremeno mešati.
Umutiti 500 g C šlaga mikserom i u njega postepeno dodavati ohlađen želatin.
Smesu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 300 g mlevene plazme, u drugi deo 2 C eskimko sladoleda od jagode rastvorena u malo vode, a u treći deo dodati 200 g rendane čokolade.
Staviti da prenoći, pa ukrasiti sa 100 g čokolade.
Skuvati 1,5 l mleka sa 20 kašika šećera.
Posebno rastvoriti 6 želatina u šoljici tople vode. Sipati u mleko i kuvati 10-tak minuta.
Staviti da se ohladi, pa u zamrzivač na 20 min., a za to vreme povremeno mešati.
Umutiti 500 g C šlaga mikserom i u njega postepeno dodavati ohlađen želatin.
Smesu podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 300 g mlevene plazme, u drugi deo 2 C eskimko sladoleda od jagode rastvorena u malo vode, a u treći deo dodati 200 g rendane čokolade.
Staviti da prenoći, pa ukrasiti sa 100 g čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.