0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 l mleka
1 šolja šećera
3 kesice C želatina
500 g C šlaga
250 g mlevenog keksa
1 kesica C sladoleda od jagode eskimko
1 kesica C sladoleda straćatela eskimko
2 kesice C šlaga
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri.
Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.
Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.
Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče).
Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. Umućenu smesu podelite na tri dela.
U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.
Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.
I na kraju C sladoled straćatela umutite sa 100 ml vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.
Ostavite nekoliko sati u frižideru dase stegne, pa ukrasite C šlagom. Secite i poslužite.
Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri.
Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.
Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.
Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče).
Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. Umućenu smesu podelite na tri dela.
U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.
Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.
I na kraju C sladoled straćatela umutite sa 100 ml vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.
Ostavite nekoliko sati u frižideru dase stegne, pa ukrasite C šlagom. Secite i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.