burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Eskimko torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 l mleka

1 šolja šećera

3 kesice C želatina

500 g C šlaga

250 g mlevenog keksa

1 kesica C sladoleda od jagode eskimko

1 kesica C sladoleda straćatela eskimko

Dekoracija

2 kesice C šlaga

Eskimko torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri.

Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče).

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. Umućenu smesu podelite na tri dela.

U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju C sladoled straćatela umutite sa 100 ml vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru dase stegne, pa ukrasite C šlagom. Secite i poslužite.

Naši proizvodi

Eskimko torta

Koraci pripreme

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri.

Posebno pomešajte kesice C želatina sa malo vode i ostavite da nabobri.

Nabobreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče).

Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta. Umućenu smesu podelite na tri dela.

U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa decilitrom vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju C sladoled straćatela umutite sa 100 ml vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru dase stegne, pa ukrasite C šlagom. Secite i poslužite.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept