burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Divna voćna

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Testo:

2 jaja

200 g šećera

100 g margarina

2 dl kisele pavlake

1 C prašak za pecivo

oko 600 g brašna

Beli krem:

7 dl mleka

6 kašika šećera

6 kašika C čvrstina

150 g margarina

Voćni krem:

500 g jagoda (ili višanja)

šećera po ukusu (nekoliko kašika)

2 C pudinga sa ukusom vanilina

Divna voćna

Koraci pripreme

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 5 jednakih delova.

Razviti što tanje i peći na obrnutoj strani tepsije dok blago ne porumene.

Beli krem skuvati tako što se odvoji oko 2 dl mleka i razmuti se šećer i čvrstin pa se u ostatak zavrelog mleka skuva fil.

U prohlađen fil dodati omekšali margarin i dobro spojiti mikserom.

Voće izmiksati u blenderu i dodati vode tako da se dobije otprilike 7 dl.

Staviti pola da se kuva, a u 2 dl umešati puding i šećer. Kada voće i voda provri, zakuvati puding i ohladiti.

Na jednu koru naneti pola voćnog fila i poravnati pa staviti drugu koru.

Na nju naneti pola belog fila, pa poravnati i opet prekriti korom pa jos jednom ponoviti postupak.

Po želji posuti C prah secerom i ostaviti preko noći da odmori da kore omekšaju.

Naši proizvodi

Divna voćna

Koraci pripreme

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 5 jednakih delova.

Razviti što tanje i peći na obrnutoj strani tepsije dok blago ne porumene.

Beli krem skuvati tako što se odvoji oko 2 dl mleka i razmuti se šećer i čvrstin pa se u ostatak zavrelog mleka skuva fil.

U prohlađen fil dodati omekšali margarin i dobro spojiti mikserom.

Voće izmiksati u blenderu i dodati vode tako da se dobije otprilike 7 dl.

Staviti pola da se kuva, a u 2 dl umešati puding i šećer. Kada voće i voda provri, zakuvati puding i ohladiti.

Na jednu koru naneti pola voćnog fila i poravnati pa staviti drugu koru.

Na nju naneti pola belog fila, pa poravnati i opet prekriti korom pa jos jednom ponoviti postupak.

Po želji posuti C prah secerom i ostaviti preko noći da odmori da kore omekšaju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept