0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5 porcija
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 porcija
200 g mlevene plazme
125 g maslaca
malo mleka
500 g krem sira
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 C vanilin šećer
450 g višanja
2 dl vode
4 kašike šećera
1/2 kesice C želatina
U posudu staviti plazmu dodati rastopljeni maslac.
Dobro promešati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem. Ja sam koristio kalup veličine 22 cm.
U posudu dodati slatku pavlaku, dobro umutiti, dodati sir, šećer u prahu i dobro sve to umutiti.
Skuvati preliv i ohladiti ga.
Kada se ohladio, dovršiti tortu tako što ćete staviti preliv i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru.
U posudu staviti plazmu dodati rastopljeni maslac.
Dobro promešati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem. Ja sam koristio kalup veličine 22 cm.
U posudu dodati slatku pavlaku, dobro umutiti, dodati sir, šećer u prahu i dobro sve to umutiti.
Skuvati preliv i ohladiti ga.
Kada se ohladio, dovršiti tortu tako što ćete staviti preliv i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.